Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En lastbil full med öl läckte ut lasten på E18

Tusentals liter öl läckte på tisdagsförmiddagen ut på E18.
Foto: Robin Juhlin

En lastbil full med öl körde under tisdagsmorgonen in i ett vägräcke på E18 utanför Örebro.

Släpet fick kast och ölburkar fyllde vägbanan.

– Det var tusentals ölburkar som låg spridda över hela vägen, säger vakthavande befäl Henrik Dahlström på Örebropolisen.

Nerikes allehanda rapporterade under morgonen om ölkaoset på E18.

Vid halv niotiden på tisdagsmorgonen körde lastbilen fullastad med öl in i ett vägräcke i höjd med Glanshammar.

Vakthavande befäl Henrik Dahlström berättar att luckorna på släpets sida gick sönder och lasten flög ut över vägbanorna.

– Det handlar om tusentals burkar och det blev totalstopp i trafiken under 20-30 minuter, säger han.

Spolat rent körbanan från burkar

Ingen person skadades vid olyckan. Räddningstjänsten och trafikverkets personal har spolat rent och burit bort ölflak från vägbanan.

– Strax före klockan nio började trafiken flyta på igen men ett körfält kommer att vara avstängt i väntan på bärgning, säger Henrik Dahlström.

Örebropolisen hoppas nu att bryggeriet snabbt kan rensa bort de buckliga och trasiga burkarna innan törstiga Örebroare får nys om godset.

Olycka med miljöfarligt innehåll

På måndagskvällen inträffade en liknande olycka i området, dock med ett mer miljöfarligt innehåll. På E20 strax söder om Finnerödja i Örebro län körde en lastbil med 27 ton miljöfarligt avfall ner i diket och föraren fördes med ambulans till Karlskoga lasarett.

Halva körfältet på E20 spärrades av för bärgnings- och saneringsarbete. Trafikverket räknar med att det är begränsad framkomlighet på vägen under hela tisdagen, uppger Nerikes Allehanda på nätet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.