Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En kvinna har hittats död på asylboende

Polisen misstänker att en kvinna mördats på ett asylboende.
Foto: Läsarbild
Fredrik Antonsson bor i området där asylboendet ligger och var på väg att bada när han såg flera brandbilar vid asylboendet.
Foto: Läsarbild

En kvinna i 20-årsåldern har mördats på ett asylboende i Mariannelund, misstänker polisen. 

En man i 25-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord. 

En kvinna i 20-årsåldern har hittats död på ett asylboende i Mariannelund. Larmet inkom 13.30 under söndagen och kvinnan var boende på boendet. 

Strax efter klockan 18 på söndagskvällen meddelade polisen att misstanken mot den person som tidigare hämtats in till förhör stärkts. Det rör sig om en man i 25-årsåldern som anhållits av jouråklagare skäligen misstänkt för mord. 

Polisen sammanställer uppgifter från förhör och genomför en teknisk undersökning på platsen. 

Polisen skrev tidigare på sin hemsida:

"Allvarligt skadad alternativt avliden person på asylboende och i ett bostadsrum. Då patrull kommer till platsen visade det sig att det var en kvinna i 25 år åldern som anträffas avliden i ett bostadsrum."

Vidare står det:

"Omständigheter och fynd på platsen gör att misstanke finns att hon är bragd om livet. Platsen är för närvarande avspärrad då tekniker och rättsläkare är kallade till platsen i syfte att göra en brottsplatsundersökning."

En person frihetsberövad

Mikael Ehne som är vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen uttalade sig strax före klockan fem på söndagseftermiddagen: 

– Vi väntar fortfarande på tekniker och platsen är avspärrad och vi håller förhör så mycket vi kan på plats, säger han. 

En person har frihetsberövats och Mikael Ehne säger att polisen tror att den frihetsberövade personen ska vara hemmahörande på boendet. 

Det är oklart vilka omständigheter som orsakade kvinnans död. Platsen är avspärrad och polisen har genomfört förhör.  

Uppgifter om en skadad man 

Asylboendet drivs av en entreprenör på uppdrag av Migrationsverket.

Caroline Henjered som är regionchef på Migrationsverket berättar att hon nåtts av informationen att det finns en skadad man och en död kvinna.  

Caroline Henjered har inga uppgifter om att det skulle ha varit problem på boendet tidigare.  

Migrationsverket har tidigare skickat personal till boendet för att se hur man kan stötta i situationen och se över eventuella åtgärder.

"Det är tråkigt"

Fredrik Antonsson bor i området och var på väg till vattnet för att bada när han såg flera brandbilar vid asylboendet. På väg tillbaka såg han flera polisbilar och ambulans och befarade att något allvarligt hade hänt.

– Man ser någon polisbil då och då men nu var det flera polisbilar, ambulans och en piketbuss så jag misstänkte att något allvarligt hade hänt, säger han.

Han säger att området har varit lugnt tidigare.

– Det är tråkigt det som hänt men jag känner ingen oro. Det har inte varit oroligt tidigare.

Fredrik Antonsson fortsätter:

– Jag tycker att det känns fortsatt tryggt. Man får nog höra historien bakom händelsen så småningom men jag känner ingen fara.

En annan person som bor i området, som vill vara anonym, säger att det som har hänt är väldigt hemskt.

– Det är klart att det är läskigt, det är ju sådant som inte händer varje dag, säger personen.

– Det är förfärligt, säger en annan person, som också vill vara anonym.

Kan bli aktuellt med stöd till boende

Susanna Stjernberg bor också nära asylboendet och säger att det har varit jättelugnt där tidigare. Hon känner sig inte orolig.

– Klart det är obehagligt men än vet vi ingenting så det är svårt att säga så mycket nu. Det kan ju ha hänt av precis vilken anledning som helst, säger hon.

Stefan Elm är kommundirektör i Eksjö kommun där händelsen har inträffat. Under eftermiddagen berättade han att han nåtts av informationen via räddningstjänsten om att polisen och Migrationsverket är inblandade.

– Från kommunens sida så avvaktar vi med att sätta in stöd utifrån vad Migrationsverket och polisen säger, säger Stefan Elm. 

Han menar att det kan bli aktuellt att erbjuda stöd till de personer som bor i området. 

Hur känner du inför den information du nåtts av? 

– Jag har inte kommentarer på det just nu, säger Stefan Elm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.