En knivskuren
på asylboende

En person knivskars på asylboendet i Ragunda.
Foto: Google Earth/Expressen

En person har blivit knivskuren på ett asylboende i Ragunda kommun, natten mot lördag.

En misstänkt gärningsman är gripen och förd till Östersund, skriver polisen på sin hemsida.

– Han har inte kunnat höras ännu, säger August Knutsson, vakthavande befäl hos Jämtlandspolisen.

Det var runt 03-tiden, natten mot lördag, som polisen kallades till ett asylboende i Ragunda kommun i Jämtland. Enligt larmet hade en man blivit knivskuren och när polispatruller och ambulans kom till platsen fick mannen föras till sjukhus.

Efteråt har mannen kunnat höras från sjuksängen.

– Vi har haft en patrull där som hållit förhör med honom på Sollefteå sjukhus. Han verkar vara talbar, säger August Knutsson hos polisen i Jämtland.

Hur allvarligt skadad mannen är vet inte polisen, men eftersom han kunnat höras handlar det inte om några livshotande eller allvarligare skador. Men händelsen är i nuläget rubricerad som grov misshandel och upprinnelsen till knivskärningen ska nu utredas.

En gärningsman är gripen

En misstänkt gärningsman kunde kort efter larmet gripas och föras till Östersund för förhör. Än har polisen inte kunnat höra honom.

– Han är något påverkad för tillfället, vi ska anmäla det för åklagare. Han har inte kunnat höras ännu men tolkbehov har behövts på båda platserna, säger Knutsson.

Det är inte helt känt ännu om båda männen bodde på asylboendet eller inte.

Polisen arbetar vidare med händelsen under lördagen.

– Utredningsarbetet fortsätter, vi har bara hållit inledande förhör än så länge, är polisens besked vid 06.15-tiden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.