Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En hittad död – polisen utreder mord

En person har hittats död i Vallentuna.

Polisen har inlett en förundersökning om mord eftersom omständigheterna är oklara.

Det var vid 06 på onsdagsmorgonen som det kom ett så kallat Salsa-larm om ett sjukdomsfall i en bostad i Vallentuna norr om Stockholm. En person anträffades avliden, och nu har polisen inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

På sin hemsida skriver polisen:

”Då det finns oklara omständigheter kring dödsfallet har en förundersökning om mord alternativt dråp inletts och tekniker är kallade till platsen”.

Personen har inte identifierats.

– Det är oklara omständigheter, tekniker är ditkallade och till dess är det fryst läge. Sen pratar vi med folk, säger Eva Nilsson vid polisen.

Salsa-larm står för ”Saving Lives in Stockholm Area”. Det är ett samverkansprojekt mellan Södersjukhuset och räddningstjänsten, som syftar till att öka överlevnaden vid hjärtstopp. SOS larmar inte bara ambulans vid ett Salsa-larm, utan även räddningstjänst och polis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.