Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En har anhållits misstänkt för mord

En förbipasserande hittade en blodig, livlös kropp intill en cykelbana i stadsdelen Sätra i Gävle. Polisen misstänker mord. Foto: Roger Nilsson/112media

Här har polisen gjort husrannsakan.

Foto: Gustav Sveidqvist
Mikael Sköld bor i området.
Den döde personen hittades i Sätra, Gävle. Foto: GOOGLE EARTH

En 16-årig pojke hittades död intill en cykelbana.

Nu har en 17-årig pojke anhållits på sannolika skäl misstänk för mord.

Den misstänkte ska ha kommit frivilligt till polisstationen.

– Han har förhörts under kvällen, mer kan jag inte säga eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Annika Collin vid åklagarmyndighetens pressjour.

Det var vid niotiden på torsdagsmorgonen som en person upptäckte en död man vid sidan av en cykelbana i bostadsområdet Sätra i Gävle.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en tonårig pojke som var på väg till skolan. Under fredagsmorgonen uppgav polisen att det rörde sig om en 16-åring.

Pojken ska enligt Gävle Dagblad vara en elev på en högstadieskola i Gävle.

Polisen misstänkte snabbt att pojken blivit mördad och en stor polisinsats har arbetat intensivt i området under hela dagen.

– Det som har hänt önskar jag inte att någon människa behöver gå igenom, han var världens snällaste pojke, säger en av pojkens anhöriga till Aftonbladet.

Och fortsätter:

– Han kämpade så hårt och ville alla väl, det går inte att förstå det här som har hänt. Han var verkligen världens snällaste.

Det är en yngre man, men jag kan inte säga någon bestämd ålder, säger hon till Gefle Dagblad.

Poliser med förstärkningsvapen och skottsäkra västar har bevakat villaområdet där pojken hittades mördad under eftermiddagen.

– Själva platsen är kanske lite ödslig, men området är väldigt befolkat. Vi har dessutom en anmälare som var ute och promenerade. Jag törs inte säga om hon var på väg till jobbet eller ute och rastade hunden. Men det är sådana personer som man hoppas har gjort iakttagelser, säger Mikael Hedström vid polisen i Gävle.

Anhölls efter förhör

Klockan 17.20 greps en man skäligen misstänkt för mordet och efter att förhör hållits med honom under kvällen beslutade åklagare Therese Stensson att anhålla honom klockan 21.55 på sannolika skäl misstänkt för mord.

På fredagsmorgonen uppgav polisen att det rör sig om en 17-åring pojke som är misstänkt.

– Han har förts under kvällen, mer kan jag inte säga eftersom det råder förundersökningssekretess, säger Annika Collin vid åklagarmyndighetens pressjour.

Tidigare under torsdagen greps även en annan man misstänkt för att vara inblandad i mordet, men efter att förhör hållits med honom har han släppts och är inte längre misstänkt, uppger Annika Collin.

Polisen har även gjort ett tillslag i en bostad i närområdet.

Ett ljus har tänts där pojken hittades död. Foto: Gustav Sveidqvist.

Boende: Det är klart att det är otäckt

Mikael Sköld, ordförande i bostadsrättsföreningen Mården som ligger nära platsen där den mördade mannen hittades, är skakad.

– När jag hörde polishelikopter och tittade ut genom köks- och sovrumsfönstret såg jag en full avspärrning och massor av polisbilar. Sedan fick jag höra av min mor, som ringde upp, att det var en död man hittad, säger han.

Och fortsätter:

– Jag blev naturligtvis väldigt chockad och undrande över vad som har hänt. Det är klart att det är otäckt och att man blir berörd.

Polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp.

– Nu efterlyser vi vittnen och iakttagelser som personer kan ha gjort, säger presstalespersonen Mikael Hedström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!