Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En grupp tjejer ofredades på bad

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Eriksdalsbadet i Stockholm har vid flera tidigare tillfällen haft problem med sexuella ofredanden. Som följd av detta har man bland annat valt att ha separata bubbelpooler för kvinnor och män.
Foto: Mikael Sjöberg
Efter förhör berättade tjejerna att killarna följt efter dem inne på badhuset.
Foto: Mikael Sjöberg

En grupp tjejer ofredades av ett antal unga killar på Eriksdalsbadet på onsdagskvällen. 

– Det var ett gäng tjejer som blev omringade av ett tiotal killar som försökte tafsa på dem, säger Johan Renberg, stationsbefäl vid polisen på Södermalm.

Larmet inkom till Stockholmspolisen vid klockan 17.46. Enligt ett pressmeddelande från polisen ska en grupp tjejer på badet ha blivit ofredade av ett antal killar. 

– Det var ett gäng tjejer som blev omringade av ett tiotal killar som försökte tafsa på dem. Vakten uppmärksammade detta ganska snabbt och polispatrull tillkallades, säger Johan Renberg, stationsbefäl vid polisen på Södermalm. 

"Kallas till förhör"

Efter förhör berättade tjejerna att killarna följt efter dem inne på badhuset . De ska ha kunnat peka ut några av killarna som identifierats av polis på plats. 

Ingen av pojkarna omhändertogs. 

– Anmälan upprättades och de kommer att kallas till förhör senare, säger Johan Renberg. 

Eriksdalsbadet har vid flera tidigare tillfällen haft problem med sexuella ofredanden. Som följd av detta har man bland annat valt att ha separata bubbelpooler för kvinnor och män. 

– Vi har haft en efterfrågan om detta från framför allt kvinnor. Det har också varit händelser som har skett som har gjort att vi nu delar upp män och kvinnor, sa Sara Franzén Shilwan, enhetschef vid Eriksdalsbadet, till Dagens Nyheter den gången.

Men badet fick också kritik för tilltaget. Anna König Jerlmyr, M, oppositionsborgarråd i Stockholms stad, var kritisk och sa till DN att hon hellre ser fler badvakter.

– Det är fullständigt oacceptabelt att ett badhus agerar på det här viset. Då ger badhuset efter för de sexuella trakasserierna och skickar signaler om en syn på kvinnor som är totalt förkastlig, sa König Jerlmyr.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.