Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En gripen för rattfylla efter hot mot a-traktor

En person har gripits för rattfylleri i Flen under lördagskvällen efter att ha anmälts av en annan bilförare, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Men vittnet som ringde polisen larmade egentligen om att hen sett någon rikta en pistol mot en a-traktor, efter att den kört ut på en väg och tvingat personbilen att bromsa in kraftigt.

Polisen gav sig ut på jakt efter bilen som fick stopp på fordonet och beordrade samtliga i bilen att komma ut för kontroll. I fordonet hittades en plastpistol. Föraren blåste positivt och greps för rattfylleri.

– Men de som åkte i a-traktorn var aldrig medvetna om att de hade utsatts för hot. Det var bara vittnet som sett hur de hotade med skjutvapnet. Det finns ingen målsägande och därför kan det inte bli frågan om någon anmälan för olaga hot, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen till Eskilstuna-Kuriren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.