Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En döv flicka satt inlåst i källare i nio år

En döv flicka satt inlåst i en källare i nio år där hon våldtogs och tvingades utföra hushållssysslor.

Nu har pensionärsparet som höll henne fången dömts i brittisk domstol efter ett rekordlångt förhör där offret berättade om terrorn, skriver Daily Mail.

När hon var tio år fördes den döva flickan, som dessutom inte kunde tala, från Pakistan och hem till paret Ilyas och Tallat Ashar i Salford utanför Manchester.

Där låstes hon in i källaren och blev 84-årige Ilyas Ashars sexslav. Förutom upprepade våldtäkter tvingades hon utföra hushållssysslor och hon misshandlades om maten hon serverade var till exempel för varm eller för stark.

I källaren där hon bodde i nio år fanns varken en säng eller en toalett.

Hennes plågoandar har nu dömts. Mannen dömdes för våldtäkt och kvinnan för trafficking och bidragsfusk, skriver Daily Mail.

Vittnade i 49 dagar

Under rättegången mot paret vittnade flickan i hela 49 dagar om den tortyr hon utsatts för. Vittnesmålet tros vare det längsta i brittisk kriminalhistoria.

Paret hade, tillsammans med deras dotter Faaiza Ashar, 46, dömts tidigare men då prövades inte våldtäktsanklagelserna.

Flickan hade ingen familj i Storbritannien och har aldrig gått i skolan varken i Storbritannien eller i Pakistan.

När hon kom till Storbritannien som tioåring hade hon ett falskt pass som sa att hon var 20 år gammal. Det är oklart hur ingen ur säkerhetspersonalen på flygplatsen Heathrow upptäckte det, skriver Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.