Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två döda och en skadad i knivattack utanför Paris

Attacken skedde på torsdagsmorgonen i förorten Trappes, väster om Paris.Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN
Enligt polisen ska knivmannen sprungit in i ett hus och gömt sig.Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN
Gärningsmannen sköts senare till döds av polis på platsen.Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN

Två personer har dött och en skadats allvarligt efter att en person gått till attack med kniv i en förort utanför Paris, rapporterar Reuters.

De två döda ska vara knivmannens syster och mamma.

Gärningsmannen sköts senare till döds av polis på platsen.

Attacken skedde på torsdagsmorgonen i förorten Trappes, väster om Paris.

Gärningsmannen, som är i 35-årsålder, attackerade sin mamma och sin syster och högg dem till döds. En annan person skadades.

Sköts till döds av polis

Enligt polisen ska knivmannen sedan ”sprungit in i ett hus och gömt sig. Kort efter lämnade han gömstället och hotade polisen innan han neutraliserades”, skriver CNN.

Enligt BFM TV och lokala Le Parisien, som refererar till poliskällor ska mannen ha ropat ”Allahu Akbar, om ni kommer in dödar jag er”, någonting som inte konfirmerats av polisen. 

Franska polisen i området gick kort efter attacken ut via Twitter och uppmanade allmänheten att ”undvika området och respektera säkerhetsavspärrningarna för att inte störa polisen arbete”.

Senare meddelade de att två personer dödats i attacken och att en person skadats allvarligt. De bekräftar även att gärningsmannen skjututs och dött.

Franska förorten Trappes är ett område med hög arbetslöshet och socioekonomisk utsatthet.Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN

Känd sedan tidigare

Terrornätverket IS tog snabbt på sig ansvaret för attacken och hävdade att mannen tillhörde IS, men har inte lämnat bevis som stärker påståendet. Uttalandet kom innan det var bekräftat att offren var släkt med gärningsmannen. 

Enligt CNN har Pars åklagare mot terrorism inte öppnat en utredning kring fallet.

Gärningsmannen var känd för polisen sedan tidigare, skriver Le Parisien.