Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En död när stridsvagn krockade med bil

En person har dött i Norge – efter att en personbil kolliderat med en stridsvagn från försvaret.

Olycka inträffade på väg 763 i nordnorska Snåsa, skriver Dagbladet.

Händelsen har skett i samband med en militärövning där bland andra 2 000 från Sverige deltar.

Det är i nuläget okänt exakt hur olyckan gått till – men polisen i Snåsa, Nordnorge, skriver på måndagsförmiddagen att en person har omkommit i en krasch mellan en personbil och en stridsvagn.

Stridsvagnen ska tillhöra det norska Försvaret som deltar i militärövningen "Cold Response". 15 000 soldater från 14 länder, bland annat Sverige, deltar i övningen som hålls i vintermiljö.

Larmet om olyckan kom 09.45 och enligt Dagbladet är personen en privatperson.

– Vi har fått höra att olyckan inträffade runt 09:45 i morse när en civilbil kolliderade med ett pansarfordon som var på väg att flyttas. Stridsvagnen var i området i samband med en övning av Försvarsmakten, säger norska arméns kommunikationschef, John Roads Gystad till Dagbladet och tillägger att polisen nu har hand om ärendet.https://twitter.com/politiNTrondops/status/706769812769411072https://twitter.com/politiNTrondops/status/706770909542088704

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.