Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En död när bil fattade eld i trafikolycka

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Skåpbilen började brinna i samband med olyckan. En person dog.
Foto: Läsarbild

En person omkom när en tankbil frontalkrockade med en skåpbil utanför Eskilstuna i morse.

- Enligt vittnen ska föraren i den mindre bilen ha kommit över på fel sida av vägen, säger Jocke Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

Det var vid 06.00-tiden som en tankbil frontalkrockade med en skåpbil på väg 56, norr om Alberga, väster om Eskilstuna. Pickupen fattade eld men räddningstjänst lyckades släcka branden innan den spred sig vidare till tankbilen.

– Föraren i den mindre av fordonen har avlidit. Föraren till lastbilen har förts till sjukhus med lindriga skador, säger Jocke Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland.

Enligt vittnen ska olyckan ha orsakats av att skåpbilen kom över på fel sida av vägen.

– Den större lastbilen hade inga möjligheter till att bromsa in eller väja, säger Jocke Andersson.

Vägen kommer att vara avstängd i flera timmar framöver.

- Det behöver saneras och då vägen ligger vid en vattentäckt kan man inte spola bort det hursomhelst. Det kommer att dröja flera timmar innan vi kan släppa på trafiken igen, säger Andersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.