Man klippte gräset – dödades av alligator

Jeffrey: ”Det kändes som att bli påkörd av en båt i hög fart”
Genrebild.
Foto: ANDRE PENNER / AP TT NYHETSBYRÅN

En man i South Carolina i USA klippte gräset när han blev attackerad och neddragen i en damm av en alligator under fredagen, rapporterar Daily Mail.

Offret hittades sedan död i dammen.

I fredags förmiddag gick en alligator till attack mot en människa i närheten av Myrtle Beach i South Carolina. Enligt Daily Mail höll mannen, som ska vara boende i området, på att klippa gräset runt dammen när alligatorn fick tag på honom och drog ner mannen i dammen.

Offrets kropp hittades sedan i dammen tillsammans med alligatorn som omhändertogs och avlivades. 

En boende i villaområdet skriver i ett Facebook-inlägg att villaägarföreningen i området vägrat klippa gräset nära dammen, enligt Daily Mail.

”Hela anledningen till det inträffade beror på att villaägarföreningen vägrade klippa gräset så husägaren gick ut och gjorde det själv” skriver personen på Facebook.

Polisen utreder fortfarande dödsfallet och säger att man kommer gå ut med mer information på måndagen.

Lokala experter: Låt bli att mata alligatorer

I South Carolina finns det enligt NBC omkring 100 000 alligatorer. Varje år fångas mellan 250 och 300 alligatorer som bedöms kunna orsaka problem. 2020 dödades en 58-årig kvinna på Kiawah Island i delstaten av en alligator på ett liknande sätt. 

Men dödliga alligatorattacker i South Carolina är ovanliga. 2016 kom det första bekräftade dödsfallet och sedan dess har nu fyra personer mist livet i dödliga attacker från alligatorer i delstaten.

Lokala experter uppmanar människor att låta bli att mata eller fotografera djuren för att minska risken för en attack.

Se också:

En stor alligator befann sig på en bilväg när en familj stannade för att hjälpa den.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.