Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man död efter skottlossning i Botkyrka

Polisen: ”Vi har en hel del vittnesuppgifter”.
Polisens tekniker på plats i Botkyrka.
Foto: JANNE AKESSON/SWEPIX
Foto: JANNE AKESSON/SWEPIX
Foto: JANNE AKESSON/SWEPIX
Foto: JANNE AKESSON/SWEPIX
Polisens tekniker på plats under natten.
Foto: JANNE AKESSON/SWEPIX

En man i 25-årsåldern har dött efter en skottlossning i Tumba utanför Stockholm. Polisen inledde livräddande åtgärder på plats, men mannens liv gick inte att rädda.

Polisen utreder nu kopplingar till gårdagens mord i Botkyrka.  

Vid 22.11 fick polisen in larm om skottlossning i Tumba i Botkyrka kommun. Enligt polisen hittades en person skottskadad på platsen och patruller på plats påbörjade livräddande åtgärder tills ambulanspersonalen var framme på platsen.

– Vi fick in samtal om ljud som folk uppfattat som skottlossning. En patrull har utomhus påträffat den här personen skottskadad, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen.

Vid strax efter midnatt meddelade polisen på sin hemsida att personen, som är en man i 25-årsåldern, har avlidit och att man därför kommer att utreda händelsen som mord.

– Han dog på platsen, säger Towe Hägg.

Personens anhöriga är underrättade.

Vittnen såg misstänkta gärningsmän fly

På sin hemsida skriver polisen att en inringare ska ha sett personer röra sig från platsen på ett fordon. Enligt uppgifter till Aftonbladet har en misstänkt gärningsman flytt på elsparkcykel.

– Det finns uppgifter från personerna som ringt in att det har de har sett personer röra sig på platsen på ett fordon. Och den uppgiften måste kontrolleras för att se om den har bäring för det här eller inte, säger Towe Hägg.

Vid 08-tiden på torsdagsmorgonen meddelar polisen att nattens avspärrningar hävts.

– Vi har hållit förhör med personer som har befunnit sig på platsen och de som kommit fram till oss. Vi har även genomfört dörrknackning vilket jag misstänker att vi kommer fortsätta med det under dagen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Mats Eriksson uppger att polisen tittar på eventuella kopplingar med tidigare händelser i Botkyrka. Bland annat gårdagens larm om en avliden person i Alby, som enligt uppgifter till Expressen misstänks ha blivit skjuten.

Ingen är i nuläget gripen för skjutningen i Tumba.

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.