Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En död efter attack med machete i Tyskland

En bild som sprids flitigt uppges visa hur den misstänkte gärningsmannen grips av polisen i Reutlingen i Tyskland.
Enligt uppgifter till tyska tidningen Bild har attacken ägt rum i närheten av en restaurang i staden.

En kvinna har mördats och två personer har skadats efter att en man attackerat dem med en machete i Reutlingen nära Stuttgart.

Enligt Bild var den döda kvinnan gravid.

En misstänkt gärningsman har gripits. Enligt polisen är den misstänkte en 21-årig syrisk flykting.

– En BMW-förare gav full gas och körde över honom, säger ett vittne till tyska Bild.

En man ska under söndagen ha gått till attack mot flera personer i tyska staden Reutlingen nära Stuttgart. Enligt de första rapporterna ska en kvinna ha dödats och minst två personer skadats i attacken.

Enligt uppgifter till tyska tidningen Bild har attacken ägt rum i närheten av en restaurang i staden. Flera människor ska även ha flytt i panik i samband med dådet.

Bild skriver även att den döda kvinnan ska ha arbetat på en kebabrestaurang. Hon ska även ha varit gravid, enligt tidningen.

Motivet ska vara oklart

Det ska röra sig om enbart en gärningsman och denne ska även ha gripits av polis, enligt lokala medier. Polisen uppger att den 21-årige mannen ska vara en syrisk flykting och känd för dem sedan tidigare. Motivet ska vara oklart, uppger Sky News.

Gärningsmannen var helt okontrollerbar. Han sprang med sin machete även bakom en polisbil", berättar ett vittne för Bild.

Vittnet: Mannen överkörd av BMW

Enligt vittnet ska mannen även ha blivit överkörd av en BMW. På en av bilderna som publicerats står polisen med en fot på en man som verkar ha blod på sina kläder.

– En BMW-förare gav full gas och körde över honom. Han landade framstupa på marken och rörde sig inte, säger vittnet vidare.

 

 

Svensk vittne

Svenske Simon blev, enligt Aftonbladet, vittne till händelsen.

– Någon skriker "machete". Då börjar han springa mot oss och jag skriker åt min flickvän att springa, säger han till tidningen.

Simon berättar hur han sedan skriker efter hjälp.

– Jag springer bort till några poliser som står i närheten och säger att det är en skadad person där, säger han till Aftonbladet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!