Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En befaras död efter kraftig villabrand

En villa i Strömsund har totalförstörts i en brand.

En man i 55-årsåldern har anhållits misstänkt för mord i Strömsunds kommun.

På lördagsmorgonen brann en villa ner till grunden – och en kvinna befaras ha omkommit i branden.

– Mer kan jag inte säga eftersom allt är lite oklart, säger Suss Braunerhielm, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Jämtland.

Larmet om branden kom in klockan 07.34 på lördagsmorgonen. Det ska ha rört sig om en fullt utvecklad brand på en gård utanför Strömsund.

När räddningstjänsten kom fram var villan, som ligger väldigt ensligt, i stort sett helt nerbrunnen.

– Det var bara lite glöd kvar som vi fick släcka, säger Sven-Erik Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland.

En person befaras död i brand utanför Strömsund

En person befaras ha dött i samband med branden. En kvinna i 55-årsåldern saknas – men har ännu inte bekräftats död.

En man i samma ålder greps i samband med händelsen och anhölls senare. Han misstänks för mord.

Polisen vill inte gå in på vad det är som gör att man misstänker mord.

– Jag kan tyvärr inte gå ut med mer information eftersom vi befinner oss i ett känsligt läge. Allt är lite oklart, vi håller på och lägger pussel, säger Suss Braunerhielm vid polisen.

Oklar relation till saknade kvinnan

Polisen ville inledningsvis inte redogöra för brottsrubriceringen – eller om någon kom till skada i branden. Även åklagarmyndigheten är förtegen om händelsen.

Ett inledande förhör hölls med mannen under lördagen. Han kommer nu att få en offentlig försvarare innan vidare förhör kan hållas.

Polisen vill inte gå in på vad den anhållne mannen och den saknade kvinnan har för relation – eller om någon av dem eller båda bodde i villan som brann ner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.