Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En av USA:s mest jagade män hittad – efter 52 år

Senaste nyheterna med Expressen TV
Theodore John Conrad levde ett stillsamt liv i en förort under namnet Thomas Randele tills han dog i somras.
Foto: McDonald Funeral Homes
Kassören Theodore John Conrad fyllde en kasse med flera miljoner, gick lugnt ut från banken och försvann spårlöst.
Foto: US Marshals

Han blev en av USA:s mest jagade män efter ett mycket omskrivet rån men försvann spårlöst.

Nu har han hittats – efter över 50 år, rapporterar New York Post.

År 1969 arbetade 20-årige Theodore John Conrad som kassör vid Society National Bank i Cleveland. En fredag fyllde han en papperskasse med pengar och gick lugnt ut från banken.

Först på måndag, när Conrad inte kom till jobbet, upptäckte bankpersonalen vad som hade hänt – när man kunde konstatera att pengar som skulle motsvara knappt 15 miljoner kronor i dagens värde saknades från bankvalvet.

Allt hade sin upprinnelse i att Theodore John Conrad hade sett filmen ”The Thomas Crown Affair” från 1968 över ett dussin gånger. I filmen rånar huvudpersonen en bank på flera miljoner. Conrad hade sagt till sina vänner att det vore hur lätt som helst att göra något liknande på hans arbetsplats – och till slut planerade han och utförde rånet.

Efteråt blev Theodore John Conrad en av USA:s mest jagade män men hittades aldrig – förrän nu.

Levde ett stillsamt liv i förort under taget namn

En man som dog i somras har nu identifierats som den efterspanade Theodore John Conrad.

Det visade sig att Conrad efter rånet hade levt ett stillsamt liv under namnet Thomas Randele i Boston-förorten Lynnfield. Han hade startat en familj och arbetade som bilförsäljare men tävlade också inom golf och tennis. Han dog i sviterna av lungcancer i maj 2021. För två veckor identifierades han som Theodore John Conrad av polisen.

Peter J. Elliott vid Ohio-polisen säger att hans pappa ägnade 20 år åt att utreda rånet.

– Pappa slutade aldrig leta efter Conrad och hoppades på ett avslut hela vägen upp tills dess han dog 2020. Jag hoppas att min pappa kan vila lite lugnare i dag nu när polisen lyckats reda upp det här flera decennier långa mysteriet. Allt i verkliga livet slutar inte som i filmer, säger Peter J. Elliott.

Gåtan: Familjen hittades död i Airbnb på solsemestern

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.