Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En av IS japanska gisslan uppges död

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nu har det kommit uppgifter om att en av IS två japanska gisslan har halshuggits.

Det har kommit rapporter om att en av IS japanska gisslan har halshuggits, skriver USA Today. IS ska även ha framfört nya krav.

En av de två män som IS hållit som gisslan har halshuggits, skriver USA Today och hänvisar till en organisation som sett en video.

Äktheten har ännu inte kunnat verifieras, men enligt USA Today har organisationen som tagit emot videon tidigare fått material som visat sig vara sant. Videon ska ha spridits genom flera Twitterkonton kopplade till terrorgruppen Islamiska staten och ska innehålla en bild av den ena mannen, som i sin tur ska ha hållit en bild på den andra mannen – halshuggen.

Nya krav

Samtidigt ska IS också ha framfört nya krav för att den andra mannen ska släppas fri. Tidigare har man krävt 1,6 miljarder kronor för att de två männen ska släppas fria. Men nu har kraven alltså ändrats. I videon uppges den japanska gisslan nu säga:

– Deras krav är nu lättare. De är rättvisa. De vill inte längre ha pengar, ni behöver inte oroa er för att finansiera terrorister. De vill bara att deras tillfångatagna syster, Sajida al-Rishawi, ska släppas fri, säger han enligt USA Today.

Kvinnan är en självmordsbombare som överlevde en tänkt attack i Jordanien, när hennes bälte inte detonerade, 2005.

Japans premiärminister Shinzo Abu har tidigare vägrat betala pengarna som IS har krävt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.