Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En person åtalas efter skjutningen i Utrecht

Människor besöker platsen där den dödliga skottlossningen – som misstänks vara ett terrordåd – ägde rum. Foto: UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM
Polisen kunde gripa Gökmen Tanis efter att ha gått ut med en bild.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Gökmen Tanis, 37, åtalas efter det misstänkta terrordådet i Utrecht i måndags, skriver internationella nyhetsbyråer.

Brottsrubriceringen är enligt AP mord eller dråp med terroruppsåt. 

Det är i ett nytt uttalande som åklagarmyndigheten i Utrecht säger att den misstänkte, som av polis har identifierats som Gökmen Tanis, kommer att åtalas för flera fall av mord eller dråp med terroruppsåt.

Han kommer även att åtalas för mordförsök alternativt dråpförsök och olaga hot med terroruppsåt, uppger AP.

Tre döda i Utrecht

Attacken inträffade på en spårvagn i den nederländska staden Utrecht i måndags, när den misstänkte mannen plötsligt började skjuta. Tre personer dog, och fem skadades.

Foto: UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM

Nederländska myndigheter kunde snart – efter att ha gått ut med en efterlysning – gripa en misstänkt: Gökmen Tanis, en 37-årig man från Turkiet. Ytterligare två misstänkta greps, men nu meddelar åklagarmyndigheten att man tror att Tanis agerade på egen hand.

Förundersökningen fortsätter, och man ska enligt uttalandet bland annat utreda om Tanis brott kom från ”personliga problem i kombination med en radikaliserad ideologi”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.