Polisen spärrade av delar av Jakobsberg efter att den allvarligt skadade mannen hittats. Foto: Janne Åkesson / Swepix
Polisen spärrade av delar av Jakobsberg efter att den allvarligt skadade mannen hittats. Foto: Janne Åkesson / Swepix

En allvarligt skadad efter mordförsök

Publicerad
Uppdaterad
En 33-årig man är allvarligt skadad efter ett mordförsök i Jakobsberg.
Det finns fortfarande oklarheter kring vad som har hänt.
- Vi ska försöka höra honom i kväll för att få fram fler uppgifter, säger Lars Lisberger på Norrortspolisen.
Mordförsöket ska ha skett på tisdagen i mannens eget hem, ett radhus i Jakobsberg utanför Stockholm. 33-åringen ringde till sin arbetsgivare efter händelsen, som i sin tur kontaktade larmcentralen.
Mannen fördes till Karolinska sjukhuset för vård. Tillståndet bedöms som allvarligt, men inte livshotande. Polisen vill inte avslöja på vilket sätt han har skadats, och det finns fortfarande frågetecken kring vad som har hänt.
– Han är inte riktigt hörd ännu. Vi ska försöka höra honom i kväll för att få fram fler uppgifter. Nu genomför vi dörrknackningar och håller förhör med grannar, säger Lars Lisberger, stationsbefäl på Norrortspolisen.

"Hade kunnat dö"

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök och har inlett en förundersökning.
– Det har vi gjort eftersom han hade kunnat dö av skadorna.
Ingen person har ännu gripits för dådet, och polisen har heller ingen misstänkt. Platsen är avspärrad i väntan på den tekniska undersökningen, som kommer att göras tidigast i morgon bitti
Polisen fick larmet klockan 13.42. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag