En 200 kg tung bomb har hittats i Hamburg

Publicerad

En över 200 kilo tung bomb har hittats i ett bostadsområde i Hamburg, skriver Bild.

Ett flera hundra meter stort område har spärrats av.

Bomben kan explodera när som helst, säger en talesperson för räddningstjänsten enligt Bild.

Bomben hittades på en byggarbetsplats i stadsdelen Eppendorf i Hamburg under torsdagseftermiddagen.

Den 226 kilo tunga bomben har fällts från luften under andra världskriget och har nu hittats på gatan Geschwister-Scholl-Strasse, mitt i ett bostadsområde.

Ett område med en radie av 300 meter har spärrats av och utrymts på människor. En varning har utfärdats till alla inom 500 meter från fyndplatsen.

De boende som inte tillåts gå hem har hänvisats till ett evakueringscenter på en skola på Löwenstrasse, enligt räddningstjänsten på Twitter.

 

 

Arbetet med att desarmera bomben, som legat på platsen i minst 70 år, tros kunna ta hela kvällen, skriver Bild.

Hamburgs frivilligbrandkår berättar om fyndet på Facebook.

 

+++ EINSATZ AKTUELL: KMFE (Kampfmittelfund Entschärfung) in HH-Eppendorf +++In Eppendorf wurde bei Bauarbeiten eine...

Posted by Freiwillige Feuerwehr Hamburg on Thursday, January 28, 2016

 

 

Artikeln uppdateras

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag