Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Emmas mobil började brinna - i hennes säng

Emma Blom, 24, från Märsta vakande av att hennes mobiltelefon exploderade.

Telefonen brann och gjorde hål i madrassen i sängen.

– Det var otroligt, otroligt läskigt, säger Emma Blom.

Det var i onsdags förra veckan som Emma Blom fick ett dramatiskt uppvaknande. När makens väckarklocka ringde tog hon upp sin Samsung Galaxy S2 från golvet under sängen, där den hade legat på laddning under natten, för att kolla vad klockan var.

– Då kände jag att den var lite varm, men det har den varit förut och sedan har det gått över så jag tänkte att det är väl lugnt, säger Emma Blom.

Hon la telefonen bredvid sig i sängen och somnade om.

– Jag vaknade av att det lät jättekonstigt och sedan small det till, säger Emma Blom.

Då upptäckte hon att mobilen brann.

– Det började ryka och puttra.

"Otroligt läskigt"

Emma Blom sprang ut i köket för att hämta en stekspade och en plåt och tog sedan upp batteriet och bar ut det ur lägenheten.

– Det hade exploderat och blivit jättetjockt. Vi vet inte vad som hände men det var otroligt, otroligt läskigt, säger Emma Blom.

Mobiltelefonen brände hål i madrassen och lakanen och brandlarmet gick i gång.

Emma Blom tog senare kontakt med Samsung både på telefon och mejl och blev uppmanad att lämna in sin mobiltelefon, vilket hon gjorde. Två dagar senare fick hon ett nytt mejl av Samsung, där det enligt Emma Blom stod att hon inte skulle få någon ersättning.

– Han menande på att telefonen har blivit utsatt för en extern värmekälla och de tar inte ansvar. Hade jag fått en ny telefon hade jag varit nöjd, men jag får ingenting av dem för de tar inte på sig det här.

Blir inte trodd

Emma Blom var inte nöjd med beskedet och har återigen försökt ta kontakt med Samsung, men har inte fått någon respons.

– Det värsta är att man inte blir trodd, säger Emma Blom.

Malin Rönnmark är kommunikationschef på Samsung. Hon har ingen kännedom om det specifika fallet.

– Jag kan inte uttala mig vidare om det här enskilda fallet, men det är väldigt bra att den har varit inne på service och om man har konstaterat i undersökningen att den har varit utsatt för en extern värmekälla är det vår bedömning i dagsläget. Men vi har i bland kunder som inte är nöjda med den första bedömningen och då kan vi göra en ny.

– I de mycket sällsynta fall med överhettning av batterier som vi har kännedom kring har det i samtliga fall, vid vidare undersökning, visat sig att produkten varit skadad eller att batteriet inte har varit av originalmodell.

"Inte övertäckt"

Ulf Erlandsson är numera pensionerad brandutredare på Myndigheten för samhällskydd och beredskap. Enligt honom är det ytterst ovanligt med mobiler som börjar brinna.

– Det händer att det blir fel i uppladdningsbara batterier som innehåller litium och då kan det starta en brand. Men det är framför allt datorer.

Ulf Erlandsson tycker inte att man behöver oroa sig för att ladda sin mobiltelefon på natten eller att ha den liggande i sängen.

– Men den behöver inte ligga övertäckt. Bara den ligger något så när fritt är det ingen fara, säger Erlandsson.