Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emmanuela, 4, räddades från döden

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Françoise, Emmanuela och Calinstry Azemar.
Foto: Dennis Thern

Hittebarnet Emmanuela, 4, var på väg att dö. 

Hon hade hög feber, frossa och ont i magen när hon i sista stund togs om hand på sjukhuset. 

Emmanuela räddades - och nu har hon dessutom fått en pappa.

Expressen har i flera artiklar berättat om Emmanuela som lämnades att dö på gatan efter jordbävningen på Haiti.

 Den ensamstående sjubarnsmamman Françoise Azemar, 43, hittade flickan svårt medtagen och tog med henne hem till sina sju barn.

 – Har jag lyckats fostra sju barn kan jag ta hand om ett åttonde barn också. Emmanuela har förlorat sina riktiga föräldrar, men hon är en av oss nu, säger Françoise Azemar, vars barn går i Hoppets stjärnas skola i Riguad.

 Françoise och hennes barn har haft det svårt och försökt försörja sig genom att sälja saker på marknaden. Det har ändå inte räckt till mat varje dag.


"Klart vi tar hand om henne"

 I förra veckan blev Emmanuela svagare och svagare. Hon hade hög feber och hennes adoptivmamma misstänkte kolera.

 – Emmanuela fick vård av Läkare utan gränser som behöll henne ett par dagar. Lyckligtvis var det inte kolera. Hon har fått antibiotika, är fortfarande svag men kommer att klara sig, säger Dennis Thern på Hoppets stjärna.

 I två år har Françoise saknat sin man Calinstry. Han åkte till Dominikanska republiken för drygt två år sedan. Hon trodde att han var död när han inte hörde av sig.

 Plötsligt stod han där utanför huset – och hade blivit ”pappa” till ännu ett barn – Emmanuela.

 – Det är klart vi måste ta hand om henne, vem annars ska göra det? Jag var borta i två och försökte hitta ett vettigt jobb, men det var svårt. Och jag saknade min familj varje dag, säger Calinstry Azemar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.