Premium:

Emma söker donator på Facebook: ”Så stor längtan”

Kvinnor som inte godkänns för spermadonation inom den offentliga vården har en sista utväg – att hitta en lämplig man på nätet.

En av dem är 38-åriga ”Emma”.

– Min längtan efter barn är så stark och jag vet att jag aldrig kommer förlåta mig själv om jag inte gör seriösa försök nu innan det är försent. Jag måste försöka på alla sätt, säger hon. 

Men en del av donatorerna i första hand är ute efter sex, och risken att sjukdomar eller att bli lurad oroar.

– Det är ett jättestort problem. Jag har uteslutit massor av män som inte sköter sig, säger Tove Smedberg som bland annat driver en Facebookgrupp.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.