Emma Karlsson och hennes moster Ann-Margret Johansson med den räddade kattungen som fått namnet Hope. Foto: Privat
Emma Karlsson och hennes moster Ann-Margret Johansson med den räddade kattungen som fått namnet Hope. Foto: Privat

Emma räddade kattunge från döden

Publicerad
Uppdaterad
Under bilbingon hördes ett hjärtskärande skrik. Någon hade slängt en kattunge från en bro. För Emma Karlsson, 23, fanns inga tvivel. Den skulle räddas.
- Någon var tvungen att göra det. Jag kunde inte ha det på mitt samvete, säger hon till GT.se
Dramat inträffade på Sandens bilbingo i Vänersborg på onsdag. Alldeles intill ligger Dalbobron.
– Det var under de första bingoutropen. Vi hörde en katt som skrek och någon sa att de hört ett plums, säger Emma Karlsson.
Hon skyndade sig ner till vattnet tillsammans med sin moster och såg en sju veckors kattunge som kämpade för livet vid en av bropelarna.
Emma Karlsson tvekade aldrig.
– Det var bara att ta av sig kläderna och slänga sig i vattnet.

Ingen såg hur olyckan gick till

Ingen har sett hur katten hamnade i vattnet men de som var på platsen är klara kring hur det måste ha gått till.
– Vi har våra teorier. Den kan inte ha kommit någon annanstans ifrån än uppe på bron och den har inte hoppat i själv. Tyvärr är det nog så att någon inte ville ha den här kissen, säger Emma Karlsson.


Kattungen har fått nytt hem

Trots sina umbäranden mår kattungen nu bra och ska få ett nytt hem hos Emmas moster om den kan hålla sams med hennes andra djur.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag