Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma Pernald får
inte komma på dopet

<p>Emma Pernald var i närmare 10 år tillsammans med prins Carl Philip och är en av Madeleines absolut närmaste väninnor.</p>Foto: Ylwa Yngvesson
<p>Prins Carl Philip har krävt att Emma Pernald inte ska vara med när han blir gudfar till prins Nicolas.</p>Foto: Ragnar Singsaas
<p>Prins Nicolas döps på söndag. Här är prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på Leonores dop.</p>Foto: Lisa Mattisson

Expressen kunde tidigare i dag berätta att Madeleines bästa väninna Emma Pernald inte kommer till det kungliga dopet på söndag.

I det tysta ska expojkvännen Carl Philip krävt att hon inte ska vara med när han blir gudfar till prins Nicolas.

Men nu säger hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Gästlistan bestäms av kungaparet och prinsessparet.

Fortfarande är inbjudningslistan till dopet inte officiell. Bland den unga överklassen är det prestige att bli inbjuden på söndag till Drottningholms slottskyrka.

Någon som skulle vara självklar är Emma Pernald. Hon var i närmare 10 år tillsammans med prins Carl Philip och under de här åren kom hon att odla en nära relation med familjen och framför allt prinsessan Madeleine. Emma Pernald tillhör i dag en av Madeleines absolut närmaste väninnor.

I onsdags när prinsessan Madeleine samlade sin innersta krets på lyxrestaurangen Milles i Stockholm var Emma Pernald en av gästerna. Det var en gudmorsmiddag där Madeleine berättade för väninnorna vilka som ska få hedersuppdraget att vara gudföräldrar på dopet på söndag.

Med på middagen förutom Emma var Natalie Werner, Charlotte Cederlund, Katarina von Horn och Louise "Lussan" Gottlieb.

"Jag ska inte gå på dopet"

Men nu när väninnorna samlas i kyrkan kommer en av dem att inte vara med. Emma Pernald och hennes make Tomas Jonson, de har barnen Arthur och August tillsammans, kommer inte vara med i kyrkan.

Orsaken är att Carl Philip inte vill se exflickvännen i kyrkan, enligt uppgift till Expressen.

Tidningen Aftonbladet publicerade efter Expressen också uppgifter om dopet och skrev då att Pernald stoppas eftersom prinsessan Sofia inte vill att prinsens ex-flickvän kommer.

Madeleine och maken Chris har sedan tidigare gett Carl Philip hedersuppdraget att bli gudfar nu på söndag. Men nu ska Emma Pernald och hennes make inte gå:

– Jag ska inte gå på dopet, bekräftar Emma Pernald för Expressen.

Varför?

– Av olika skäl. Orsaken är inget som jag har anledning att delge media.

– Det är klart att det är synd då jag och prinsessan Madeleine är goda vänner.

Har det med Carl Philip att göra?

– Som sagt, orsaken är inget som jag har anledning att delge media.

"Vi kommer ge ut gästlistan på söndag"

När prinsessan Leonore döptes i Drottningholms slottskyrka var Emma Pernald och maken Tomas Jonson bjudna, men valde att i sista stund hoppa av. Emma uppgav då att det var på grund av "sjukdom".

Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet säger:

– Vi kommer ge ut gästlistan på söndag innan dopet.

Stämmer det att Emma inte ska delta för att Carl Philip bett om att hon inte ska vara på plats?

– Gästlistan publiceras på söndag .

Margareta Thorgren, pressansvarig för hovet, uppger i en senare kommentar att det är Chris O'Neill och prinsessan Madeleine som tagit beslutet.

Stämmer det att det är så att det är prinsessan Madeleine och Chris O'Neills vilja som ligger bakom att Emma Pernald inte får komma till dopet på söndag?

– Vi pratar inte om vilka som är inbjudna i förväg. Vi visar gästlistan på söndag. I övrigt när det gäller gästlistan så har hovet inga kommentarer vilka som är bjudna och inte bjudna.

Margareta Thorgren bekräftar också vem som tagit beslutet kring vem som ska bjudas in till dopet.

– Gästlistan bestäms av kungaparet och prinsessparet, uppger Margareta Thorgren i ett sms till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.