Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma efterlyser sitt halsband på Facebook

Nu efterlyser Emma Sergel-Runsten halsbandet som betyder oerhört mycket för henne.
Foto: Privat
Det specialtillverkade guldhalsbandet som Emma fick i 40-årspresent symboliserar två ortoser – precis samma kroppsburna hjälpmedel som hennes tioårige son Otto har.
Foto: Privat
Men det är inte bara för henne som halsbandet är viktigt. Även sonen Otto vill att hans mamma ska återfå det symboliska smycket.
Foto: Privat
"Han tycker det är väldigt bra att jag har lagt ut det på Facebook. Han vill också att den ska komma tillbaka. Han känner stolthet över att jag bär den runt halsen", säger Emma Sergel-Runsten.
Foto: Privat

Emma Sergel-Runsten, 43, tappade bort ett halsband som betyder oerhört mycket för henne. Hon har alltid burit det för att hylla sin funktionsnedsatta son.

– För mig är det att bära ett handikapp med stolthet, säger hon.

Nu vädjar hon sina vänner på Facebook om hjälp att få tillbaka det.

Halsbandet är inte som alla andra.

För 43-åriga Emma Sergel-Runsten betyder smycket otroligt mycket.

Hennes tioårige son Otto lider av Artrogrypos som innebär medfödda felställningar i leder. För vissa kan sjukdomen innebära att man måste använda ortoser – rörelseapparater som används för att påverka kroppen genom tryck mot kroppsdelarna.

Det specialtillverkade guldhalsbandet som Emma fick i 40-årspresent symboliserar två ortoser – precis samma kroppsburna hjälpmedel som hennes son har.

– Det betyder jättemycket för mig. För mig är det att bära ett handikapp med stolthet, säger hon.

Det var för två veckor sedan som halsbandet försvann när mor och son var på väg till Kulturhuset i Stockholm. När Emma några dagar senare upptäckte att det var borta häpnades hon.

Hoppas på hjälp från Facebook

Emma Sergel-Runsten är fast besluten att få tillbaka det personligt värdefulla halsbandet. Hon skrev därför en efterlysning som hon publicerade på Facebook.

Inlägget har sedan dess delats nästan 3 000 gånger. Många har hört av sig i kommentarsfältet och i privata meddelanden.

Men halsbandet har ännu inte setts till.

– Jag har inte fått tillbaka halsbandet, men jag lever på hoppet. Men jag har fått otroligt mycket förslag på hur man kan gå till väga. Det har varit väldigt mycket respons från människor som bryr sig, säger Emma.

"Han känner stolthet"

Till den som hittar halsbandet utlovar Emma Sergel-Runsten en belöning.

– Det är ett väldigt speciellt smycke. Det är inget smycke som jag känner att någon annan kan bära. Jag får väldigt mycket frågor om vad det föreställer, vissa tror att det är pjäxor. Men för mig betyder det så ofantligt mycket mer, säger hon.

Men det är inte bara för henne som halsbandet är viktigt. Även sonen Otto vill att hans mamma ska återfå det symboliska smycket.

– Han tycker det är väldigt bra att jag har lagt ut det på Facebook. Han vill också att den ska komma tillbaka. Han känner stolthet över att jag bär den runt halsen.   Efterlysning!I torsdags var jag i city (SveavägenHötorgetKulturhuset) och tappade mitt mycket speciella halsband....
 Posted by Emma Sergel-Runsten on Monday, February 29, 2016

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.