Nu efterlyser Emma Sergel-Runsten halsbandet som betyder oerhört mycket för henne. Foto: PrivatNu efterlyser Emma Sergel-Runsten halsbandet som betyder oerhört mycket för henne. Foto: Privat
Nu efterlyser Emma Sergel-Runsten halsbandet som betyder oerhört mycket för henne. Foto: Privat
Det specialtillverkade guldhalsbandet som Emma fick i 40-årspresent symboliserar två ortoser – precis samma kroppsburna hjälpmedel som hennes tioårige son Otto har. Foto: PrivatDet specialtillverkade guldhalsbandet som Emma fick i 40-årspresent symboliserar två ortoser – precis samma kroppsburna hjälpmedel som hennes tioårige son Otto har. Foto: Privat
Det specialtillverkade guldhalsbandet som Emma fick i 40-årspresent symboliserar två ortoser – precis samma kroppsburna hjälpmedel som hennes tioårige son Otto har. Foto: Privat
Men det är inte bara för henne som halsbandet är viktigt. Även sonen Otto vill att hans mamma ska återfå det symboliska smycket. Foto: PrivatMen det är inte bara för henne som halsbandet är viktigt. Även sonen Otto vill att hans mamma ska återfå det symboliska smycket. Foto: Privat
Men det är inte bara för henne som halsbandet är viktigt. Även sonen Otto vill att hans mamma ska återfå det symboliska smycket. Foto: Privat
"Han tycker det är väldigt bra att jag har lagt ut det på Facebook. Han vill också att den ska komma tillbaka. Han känner stolthet över att jag bär den runt halsen", säger Emma Sergel-Runsten. Foto: Privat"Han tycker det är väldigt bra att jag har lagt ut det på Facebook. Han vill också att den ska komma tillbaka. Han känner stolthet över att jag bär den runt halsen", säger Emma Sergel-Runsten. Foto: Privat
"Han tycker det är väldigt bra att jag har lagt ut det på Facebook. Han vill också att den ska komma tillbaka. Han känner stolthet över att jag bär den runt halsen", säger Emma Sergel-Runsten. Foto: Privat

Emma efterlyser sitt halsband på Facebook

Publicerad

Emma Sergel-Runsten, 43, tappade bort ett halsband som betyder oerhört mycket för henne. Hon har alltid burit det för att hylla sin funktionsnedsatta son.

– För mig är det att bära ett handikapp med stolthet, säger hon.

Nu vädjar hon sina vänner på Facebook om hjälp att få tillbaka det.

Halsbandet är inte som alla andra.

För 43-åriga Emma Sergel-Runsten betyder smycket otroligt mycket.

Hennes tioårige son Otto lider av Artrogrypos som innebär medfödda felställningar i leder. För vissa kan sjukdomen innebära att man måste använda ortoser – rörelseapparater som används för att påverka kroppen genom tryck mot kroppsdelarna.

Det specialtillverkade guldhalsbandet som Emma fick i 40-årspresent symboliserar två ortoser – precis samma kroppsburna hjälpmedel som hennes son har.

– Det betyder jättemycket för mig. För mig är det att bära ett handikapp med stolthet, säger hon.

Det var för två veckor sedan som halsbandet försvann när mor och son var på väg till Kulturhuset i Stockholm. När Emma några dagar senare upptäckte att det var borta häpnades hon.

Hoppas på hjälp från Facebook

Emma Sergel-Runsten är fast besluten att få tillbaka det personligt värdefulla halsbandet. Hon skrev därför en efterlysning som hon publicerade på Facebook.

Inlägget har sedan dess delats nästan 3 000 gånger. Många har hört av sig i kommentarsfältet och i privata meddelanden.

Men halsbandet har ännu inte setts till.

– Jag har inte fått tillbaka halsbandet, men jag lever på hoppet. Men jag har fått otroligt mycket förslag på hur man kan gå till väga. Det har varit väldigt mycket respons från människor som bryr sig, säger Emma.

"Han känner stolthet"

Till den som hittar halsbandet utlovar Emma Sergel-Runsten en belöning.

– Det är ett väldigt speciellt smycke. Det är inget smycke som jag känner att någon annan kan bära. Jag får väldigt mycket frågor om vad det föreställer, vissa tror att det är pjäxor. Men för mig betyder det så ofantligt mycket mer, säger hon.

Men det är inte bara för henne som halsbandet är viktigt. Även sonen Otto vill att hans mamma ska återfå det symboliska smycket.

– Han tycker det är väldigt bra att jag har lagt ut det på Facebook. Han vill också att den ska komma tillbaka. Han känner stolthet över att jag bär den runt halsen.

 

 

Efterlysning!I torsdags var jag i city (SveavägenHötorgetKulturhuset) och tappade mitt mycket speciella halsband....

Posted by Emma Sergel-Runsten on Monday, February 29, 2016

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag