Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elvira, 25, försökte rädda barn – dödades

Minst en person gripen.
Elvira, 25, dödades i attacken.
Foto: Instagram / Instagram
Ilnaz Galjanviev misstänks för dödsskjutningen.
Foto: Instagram / Instagram

Ilnaz Galjaviev, 19, sköt ihjäl nio personer på en skola i Kazan i Ryssland.

En av dem var 25-åriga läraren Elvira Ignatjeva, som försökte rädda en elev.

Skjutningen ägde rum på tisdagsmorgonen i Kazan, Rysslands sjätte största stad i delstaten Tatarstan.

Sju högstadieelever och två lärare fick sätta livet till när 19-årige Ilnaz Galjaviev gick till attack med ett halvautomatiskt hagelgevär. Över 30 personer skadades.

I sociala medier ska Galjaviev ha skrivit att han ”kände sig som en gud” och ville döda ”massor med människor”, skriver The Guardian. På övervakningsbilder ser man hur 19-åringen går mot skolan iförd svart mask och med ett långt gevär i handen.

Lärare dog

Den 25-åriga engelskläraren Elvira Ignatjeva försökte skydda en elev, skriver BBC. Hon ställde sig mellan eleven och Galjanev, som sköt ihjäl henne.

På Instagram beskrev Elvira Ignatjeva sig som en person som gillar att äta på restaurang och ta promenader. Under hennes senaste inlägg har massor av personer skrivit ”vila i frid” och skickat hjärtan.

Ilnaz Galjanev greps i närheten av skolan. Myndigheterna har inte kommenterat något om eventuella motiv, men Tatarstans president Rustam Minnichanov kallar honom för en ”terrorist”.

Enligt uppgifter hade Galjanev licens för sitt hagelgevär. Kreml har kommenterat dödsskjutningen med att landet kan behöva skärpa sina vapenlagar.


Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.