Minst en person skadades i skottlossningen, här i centrala Norrköping. Foto: Läsarbild och Leif Hallberg
Minst en person skadades i skottlossningen, här i centrala Norrköping. Foto: Läsarbild och Leif Hallberg

Elva gripna för skottlossning i Norrköping

Publicerad
Uppdaterad
Elva personer har gripits misstänkta för inblandning i mordförsöket på tre män utanför en restaurang i centrala Norrköping i går kväll.
Polisen misstänker att det rör sig om en uppgörelse mellan kriminella gäng.
- Vi vet i vilka kretsar vi ska leta, säger Ronny Dahlqvist, länsvakthavande på polisen i Östergötland.
Ett 20-tal gäster satt och åt på restaurang Deli Bar och kök när ett gäng till gick angrepp mot tre män som stod utanför byggnaden och rökte. Två av männen sköts och den tredje blev knivskuren i bröstet.
– Jag och min sambo hade precis beställt in en drink när det började smälla. En person som såg ut att ha blivit träffad i magen kom springande och skrek" ring ambulansen", säger ett vittne till Expressen.se.

Livshotande skador

Den skottskadade är en 31-årig man från Malmö, som fördes till Universitetssjukhuset i Linköping. Skadorna uppgavs först vara livshotande, men efter att mannen opererats uppgavs tillståndet vara stabilt.
De två andra, en 35-årig man och en man i 25-30-årsåldern vårdas på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. 35-åringens skador betecknas som allvarliga och han har opererats akut men hans tillstånd betecknas som stabilt. Mannen i 25-30-årsåldern har också fått allvarliga skador, men också hans tillstånd är stabilt.

Försök till mord

Elva personer har nu anhållits för mordförsök alternativt medhjälp till försök till mord. Tre av dem är de skadade männen, som misstänks för mordförsök. De andra åtta greps och anhölls under kvällen och natten.
– Vi fortsätter med alla resurser vi har och lite till, med att hålla förhör och med den tekniska undersökningen, säger polisens presstalesman Mikael Skoog.

Tidigare skottlossning

Alla personerna är kända av polisen sedan tidigare.
En av de skottskadade männen hade en Outlawströja på sig, uppger ett vittne. Enligt en poliskälla utreder polisen nu om det kriminella gänget Black Cobras ligger bakom attacken på Outlawsanhängaren och hans vänner.
Polisen fruktar nu att ett nytt gängkrig ska bryta ut över hela Sverige.
Natten mot tisdagen avlossades flera skott vid Herstadbergs marina i utkanten av Norrköping, rapporterar Corren.se. Polisen undersöker eventuella kopplingar till tisdagskvällens dåd.
– Det är lite tidigt att säga än. Vi tittar på det och ser om det kan finnas någon koppling, säger Mikael Skoog.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag