Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elsa Widding petas från miljöutskottet

Elsa Widding (SD) gick till attack mot Sveriges klimatmål i en intervju på Youtube i slutet av förra året.

SD-profilen Elsa Widding petas från miljö- och jordbruksutskottet, rapporterar Altinget.

Elsa Widding har gjort sig känd – och blivit hårt kritiserad av miljöexperter – för sina uttalanden om klimatet. Bland annat har hon sagt att klimatkrisen saknar vetenskapligt stöd.

Nu har partiet beslutat att flytta henne från miljö- och jordbruksutskottet till skatteutskottet, skriver Altinget.

Partiets miljö- och klimatpolitiska talesperson Martin Kinnunen säger till tidningen att frågan om varför hon flyttas, efter att ha profilerat sig inom just klimatfrågor, får ställas till gruppledningen.

– Däremot var det inte förberett vilket utskott hon skulle jobba i när listorna sattes. Det jag vet är att hon verkade kunna jobba i vilket utskott om helst, det var den kommunikationen vi fick från henne i alla fall, säger han.

”Odramatiskt”

Linda Lindberg, vice gruppledare för SD i riksdagen, kallar i en kommentar till Expressen förflyttningen för ”helt odramatisk”.

Utskottsförflyttningar är något som sker med jämna mellanrum och i det här fallet handlar det om att täcka upp och säkerställa att vi har balans inom samtliga av riksdagens utskott samt möta de önskemål som finns. Elsa har en bred kompetens inom en rad olika områden och vi är övertygade om att hon kommer vara en lika stor tillgång där som hon varit i miljö- och jordbruksutskottet”, skriver hon.

Det är inte känt vem som tar över Elsa Widdings stol i utskottet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.