Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elon Musks bisarra pik mot nye Twitter-bossen

Twitterföljarna fick rösta om Elon Musks aktier
Nye Twitter-vd:n Parag Agrawal.
Foto: ELLIAN RAFFOUL / AP TT NYHETSBYRÅN
Twitters vd och medgrundare Jack Dorsey lämnade nyligen sin post.
Foto: MICHAEL REYNOLDS / AP TT NYHETSBYRÅN
Elon Musk.
Foto: MEGA/IBL

Twitters vd och medgrundare Jack Dorsey lämnade nyligen sin post.

Han ersattes av Parag Agrawal – en man Elon Musk inte verkar vara något större fan av.

Musk lade nyligen upp en photoshoppad bild där Agrawal liknas vid diktatorn Josef Stalin – och Dorsey liknas vid en person som Stalin lät avrätta, skriver Forbes.

Världens rikaste man, Tesla- och SpaceX-grundaren Elon Musk, har lagt upp en tweet som pikar Twitter-vd:n Parag Agrawal med två photoshoppade fotografier.

Det första fotografiet föreställde ursprungligen Sovjet-diktatorn Josef Stalin vid en kanal i Moskva tillsammans med Nikolaj Jezjov som var chef för den sovjetiska säkerhetspolisen, en man Stalin senare lät gripa och avrätta. Men i Musks photoshoppade version har Agrawals huvud klistrats in på Stalins kropp och Dorseys på Jezjovs kropp.

Det andra fotografiet är identiskt med det första – förutom att Dorsey/Jezjov nu har retuscherats bort helt och ett vattenplask har klistrats in i kanalen.

https://twitter.com/elonmusk/status/1466074646240014340?s=20

Josef Stalin lät retuschera bort Nikolaj Jezjov från originalfotot och alla andra officiella fotografier efter avrättningen, något han ofta gjorde med tidigare bundsförvanter som blev fiender enligt History.com.

Agrawal om Dorsey: ”Djupt tacksam”

Twitters medgrundare Jack Dorsey meddelade nyligen att han avgår som vd med omedelbar verkan. Han skrev i ett pressmeddelande att han själv tagit beslutet att sluta och att Parag Agrawal, som tidigare har haft en chefsroll inom tekniksidan på företaget, är hans efterträdare.

”Mitt förtroende för Parag Agrawal är stort. Jag är djupt tacksam för hans kunskaper, själ och hjärta”, skrev Dorsey enligt Ny Teknik.

Twitter-styrelsen tackade Dorsey för hans ”visionära ledarskap”.

”Djupt tacksam mot Jack”, skrev Parag Agrawal på Twitter.

Här är onsdagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.