Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elon Musk ska upp i rätten – kallade dykare pedofil

Elon Musk. Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Dykaren Vernon Unsworth. Foto: AP / Copyright 2018 The Associated Press. All righ

Entreprenören och Tesla-grundaren Elon Musk ska upp i rätten för att ha kallat en av dykarna som räddade de instängda thailändska pojkarna i somras för ”pedofil” på Twitter.

Rättegången mot Elon Musk inleds den 22 oktober.

Den brittiska dykaren Vernon Unsworth har stämt Elon Musk för förtal sedan Musk på Twitter kallat Unsworth för ”pedofil”.

Tweeten kom efter att Vernon Unsworth i en CNN-intervju kallat Elon Musks förslag på hur han kan hjälpa till i räddningsarbetet för de thailändska pojkarna som var instängda i en grotta för ett ”pr-stunt”.

Kräver skadestånd på nära miljonen

Vernon Unsworth kräver 75 000 dollar, motsvarande drygt 720 000 kronor, i skadestånd och vill att Elon Musk förbjuds från att fortsätta göra liknande kommentarer, skriver The Guardian.

Vernon Unsworth skrev i stämningsansökan att Tesla-grundaren har förtalat honom med ”olagliga, oförsvarliga och förkastliga anklagelser”, skriver BBC.

Elon Musk tog bort sin tweet strax efter att han skrev den och bad om ursäkt. Han har också försökt stoppa rättegången och hävdat att hans tweet inte kräver ett domstolsförfarande.