Elon Musk har fått tvillingar – med anställd

LIVE-TV: Senaste nytt med Expressen TV
Tesla-grundaren Elon Musk.
Foto: MEGA/IBL
Shivon Zilis, 36, mamma till Elon Musks senaste tvillingar.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Elon Musk och artisten Grimes, som han har två barn tillsammans med.
Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN

Elon Musk har fått tvillingar tillsammans med en toppchef på ett av hans företag.

Barnen föddes blott veckor innan Musk fick ytterligare ett barn tillsammans med musikern Grimes i november i fjol.

Det var i november i fjol som Tesla-grundaren Elon Musk i tysthet fick tvillingar tillsammans med Shivon Zilis, 36, som är en av toppcheferna på Musks bolag Neuralink.

Nytillskotten i barnaskaran, som nu är nio till antalet, uppdagades sedan Musk och Zilis i april skickat in handlingar till en domstol om namnbyte för de båda barnen, vilket Business Insider var först att rapportera om.

I handlingarna framgick att namnbyten skulle ske för att dölja mamman Shivon Zilis namn.

Tvillingarna föddes blott veckor innan Musk fick ytterligare ett barn tillsammans med musikern Claire Boucher, känd under artistnamnet Grimes, i december i fjol. I det fallet föddes barnet genom surrogatmoderskap. Tillsammans har de två barn. 

Ansträngda relationerna

Elon Musk har sedan tidigare också barnen Griffin, Xavier, Damian, Saxon och Kai – där de förstnämnde är tvillingar och de senare trillingar – med tidigare hustrun Justine Wilson.

Tidigare i juni rapporterades att Xavier Musk, 18, bytt namn till Vivian Jenna Wilson, dels på grund av att hon identifierar sig som kvinna, men också som hon skrev i domstolshandlingarna: ”det faktum att jag inte längre lever med eller önskar vara släkt med min biologiska far på något sätt”.

Elon Musks första barn, också det tillsammans med Justine Wilson, dog i plötslig spädbarnsdöd tio veckor gammal.

Musks tävling: En miljard om du löser klimatgåtan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.