Ellenors farbror: "Skogen var full av hjältar"

Publicerad

Hundratals personer hjälpte till att söka efter 6-åriga Ellenor när hon försvann vid Blacksåsberget i Hudiksvall.

Hennes farbror Magnus Natander var en av de som var först på plats vid sökinsatsen.

– Skogen var verkligen full av hjältar, säger han.

När Magnus Natander fick höra att hans brorsdotter Ellenor, 6, försvann i samband med en familjeutflykt till Blacksåsberget vid 11.30-tiden på söndagen gav han sig av på en gång för att hjälpa till med letandet efter henne.

– Vi åkte dit för att försöka hjälpa till, så klart, man vill ju ställa upp. Jag är bara glad över att allt gick bra, säger han.

 

LÄS MER: 200 frivilliga jublade vid glädjebeskedet

Familjen är hemma och vilar upp sig

Hundratals personer hjälpte till i letandet efter Ellenor och efter 13,5 timmar hittades hon välbehållen.

– Jag pratade inte med henne, jag bara klappade lite på henne och sa att hon var tuff tjej. Men hon verkar vara vid gott mod och föräldrarna är jätteglada för att hon har kommit tillbaka, berättar farbrorn.

Efter att Ellenor hittades vid 01-tiden natten till måndag fördes hon till sjukhuset för en rutinkontroll. Magnus pratade med sin bror tidigare under måndagen och berättar för Expressen att familjen är hemma och vilar upp sig.

– De fick åka hem från sjukhuset ganska snart efter, men det är skönt att kolla upp ordentligt att allt är bra. Hon hade skrubbat knäna lite, annars verkade hon väldigt pigg när de hittade henne, säger han.

Barnen har gått kurs i hur man klarar sig 

Både Ellenor och Magnus egna barn, 4 och 6 år gamla, har gått Civilförsvarets kurs Vilses stig, som är till för att barn ska lära sig hur de ska agera om de tappar bort sig.

– Det är klart att tankarna går när man har egna barn, det är inte svårt att föreställa sig. Det var många som sa det, att ”vi har egna barn, vi vet hur det skulle vara”.

Magnus kallar alla som hjälpte till i sökinsatsen för hjältar och vill passa på att tacka alla som ställde upp och letade efter hans brorsdotter.

– Jag är otroligt imponerad över alla människor som ställde upp och hjälpte till och fixade, allt från orienterarna och jägarna till Missing people. Det var folk som kom och sa att de inte kunde gå i skogen men att de kunde fixa lite korv åt oss. Det var en man där som hade köpt korv för 1000 spänn och delade ut till oss på plats, det är ju fantastiskt, säger Magnus Natander.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag