Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elitsoldaten försvunnen – stor sökinsats pågår

Elitsoldaten Deniz Arda, 31, är spårlöst försvunnen. Det sista spåret är att han skulle ut på en löprunda förra veckan – sen har han inte synts till.
Deniz Arda är försvunnen.Foto: Privat
Sista spåret efter elitsoldaten är att han skulle ut på en löprunda förra veckan.Foto: Privat

Elitsoldaten Deniz Arda, 31, är spårlöst försvunnen.

Det sista spåret är att han skulle ut på en löprunda förra veckan – sen har han inte synts till.

31-årige Deniz Arda från Stockholm är officer i Försvarsmakten. Han har varit kustjägare i flera år och har varit stationerad i Arvidsjaur. De senaste åren har han dock bott i Stockholm, där han varit med och utbildat nya kustjägare.

Nu är han spårlöst försvunnen. Hans pappa berättar att han inte hört av sonen sen den 13 november – alltså på en vecka. Tre dagar senare skulle han resa till Arvidsjaur och delta vid en övning i en vecka.

Den 18 november, två dagar in i övningen, blev föräldrarna uppringda av Deniz chef. Då fick de reda på att han aldrig kom till planet.

Sista spåret: Skulle springa

De sista spåren polisen har är en chattkonversation Deniz hade med kolleger fredagen den 13 november. Deniz hade då sagt att han skulle ut på en fem mil lång löprunda på lördagen.

Polisen utreder händelsen som en försvunnen person och man misstänker i nuläget inget brott. Därmed har polisen ingen stor sökinsats i gång, utan man bedriver så kallad inre spaning.

Både frivilliga personer inom Försvarsmakten och frivilligorganisationen Missing people letar dock. Fokus för insatsen har varit kring Nackareservatet och Sörmlandsleden, mellan Stockholm och Nynäshamn.

Det sista spåret polisen har är en chattkonversation Deniz hade med kolleger fredagen den 13 november. Deniz hade då sagt att han skulle ut på en fem mil lång löprunda på lördagen.Foto: Deniz Arda

Stor sökinsats: ”150-300 personer”

– Det har varit mellan 150–300 personer. Det är en helt otrolig uppslutning, säger Therese Haugen, volontär i Missing peoples insatsledning, till Aftonbladet.

Bland annat har helikopter använts i insatsen.

Även under lördagen planeras en stor sökinsats vid ett friluftsområde i Nacka. Missing people vädjar nu till allmänheten att inte söka sig dit:

– Vi vill kunna planera insatsen på att bra sätt i och med de restriktioner som nu finns. Nu är uppslutningen redan så stor. Därför vill vi inte att allmänheten kommer till sambandsplatsen, säger Therese Haugen vidare till Aftonbladet.

Elitsoldaten Deniz Arda, 31, är spårlöst försvunnen. Det sista spåret är att han skulle ut på en löprunda förra veckan – sen har han inte synts till.
Det här ska du tänka på om du vill hjälpa till att leta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.