Therese Fredriksson, Eva-Britt Löfstrand, Helena Blomstrand och Anna Eklöf tycker att elitseriestjärnorna är bortskämda.
Therese Fredriksson, Eva-Britt Löfstrand, Helena Blomstrand och Anna Eklöf tycker att elitseriestjärnorna är bortskämda.

Elitseriespelare, ni borde skämmas!

Publicerad
Uppdaterad
Svenska elitseriestjärnor anser sig jobba för mycket.
Jo, ni hörde rätt.
De vill ha ännu mer ledigt.
Undersköterskan Eva-Britt Löfstrand vet inte om hon ska skratta eller gråta.
- De borde skämmas, säger hon.
I går framförde spelarfacket Sico och Tjänstemannaförbundet HTF önskemål om drägligare arbetstider för svenska ishockeystjärnor. Ishockeyspelare gillar nämligen inte att jobba helger. Önskemålet är att slippa träning och matcher minst en helg i månaden. - Det skulle i längden innebära att de kan få längre karriärer, säger Sicos sekreterare Peter Hagbergh. Då ska ni veta att en elitseriestjärna jobbar ungefär 25 timmar i veckan. Under resor till och från matcher serveras de lagad mat utan kostnad. Maj och juni är ledigt, med eget ansvar att hålla formen.

"Vad är mitt jobb värt?"

Eva-Britt Löfstrand är undersköterska på Örebro sjukhus. Den här veckan jobbar hon 52 timmar. Månadslön: 18 000 kronor. - Ibland kommer jag hem klockan ett på natten bara för att behöva stiga upp klockan fem igen. - Jag förstår inte varför elitseriestjärnorna behöver utökad ledighet. Det är för jävligt. Vi har också ett jobb som sliter hårt på kroppen, men även på psyket. - Man undrar vad ens jobb är värt när man hör något sånt här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag