Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elisabeth Tarras-Wahlbergs nya liv: ”Cirkeln sluts”

Elisabeth Tarras-Wahlberg har ett nytt jobb.
Foto: MICHAELA HASANOVIC / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Som senior rådgivare vid PR-byrån Lennox återvänder Elisabeth Tarras-Wahlberg till sina gamla arbetskvarter.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Elisabeth Tarras-Wahlberg arbetade som informationschef vid hovet i tre decennier.

Nu berättar hon om sitt nya liv på PR-byrån Lennox.

– Människorna här på byrån är väldigt äkta, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg till Resumé.

I trettio år arbetade Elisabeth Tarras-Wahlberg som informationschef vid hovet, men för drygt tio år sedan tackade hon för sig.

Nu återvänder Elisabeth Tarras-Wahlberg till samma kvarter där hon arbetade i tre decennier, men denna gång som senior rådgivare på den lilla PR-byrån Lennox, rapporterar Resumé.

– Det känns lite konstigt att jag plötsligt går här igen. Men det känns också som att cirkeln sluts, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg till Resumé.

Kontakten med Lennox började redan under åren vid hovet. Tarras-Wahlberg ska ha mött PR-byråns vd Åsa Johansen via en gemensam bekant som arbetade på hovet.

Tarras-Wahlberg trivs med tillvaron på sin nya arbetsplats. Budskapet går i linje med hennes egna tankar om PR och kollegerna beskriver hon som ”äkta”.  

Men exakt vad hennes nya uppdrag innebär är inte slaget i sten.

– Vi får se vad jag kan komma att tillföra här. Jobbet är ännu väldigt nytt för mig. Men överlag hoppas jag kunna bidra med mina erfarenheter från olika sammanhang. Jag har också presenterat byrån för en del potentiella kunder som hör till mitt gamla nätverk. Men inget är klart ännu, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg till Resumé.

Elisabeth Tarras-Wahlberg om turbulensen vid hovet

En sak är säker. Elisabeth Tarras-Wahlberg är minst sagt meriterad för uppdraget på Lennox. Under sina år på hovet verkade hon som informationschef, talesperson för kungen och kronprinsessan Victorias hovmarskalk tillika mentor. 

Sina erfarenheter från tiden på hovet har hon skildrat i boken ”Journalister är också människor” där hennes tio viktigaste lärdomar för god mediehantering sammanfattas.

Till Resumé minns Elisabeth Tarras-Wahlberg toppar och dalar under sina år i tjänst vid hovet. 

Ett svårt fall att hantera var kungens statsbesök hos sultan Hassanal Bolkiah i Brunei i februari 2004. Under vistelsen beskrev han nationen som ”ett mer öppet land än något annat man kan tänka sig”.

Elisabeth Tarras-Wahlberg uttalar sig nu om kungens mediehantering.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Uttalandet kritiserades och skapade ringar på vattnet. Lösningen för Elisabeth Tarras-Wahlberg blev att förhålla sig till fakta. Några år senare, när den omdebatterade boken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” publicerades stormade det åter kring kungen. Men då hade Tarras-Wahlberg redan lämnat hovet.

Nu uttalar hon sig om kungens mediehantering som hon har förståelse för, även om hon hade gett kungen rådet att agera annorlunda.

– Jag är benägen att tro att jag hade sagt 'varför inte ställa in den här presskonferensen? Den kommer ändå inte att handla om vilka älgar Kungen skjutit'. Men jag tror att han helt enkelt kände att han ville ta tjuren vid hornen, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg till Resumé.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.