Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elins fortsatta kamp mot cancern: ”Jag kämpar”

Tahaa Ali, 35, uppmärksammar Instagramprofilen Elin Kjos kamp mot obotliga cancern.
32-åriga Elin Kjos kämpar mot en obotlig lungcancer.Foto: PRIVAT
I förra veckan röntgades Elin Kjos återigen på Nya Karolinska i Solna. I nästa vecka får hon besked om hur hennes kropp reagerat på cellgiftsbehandlingarna.Foto: PRIVAT

32-åriga Elin Kjos slåss för sitt liv – mot en obotlig lungcancer.

Efter tre tuffa cellgiftsbehandlingar får hon i nästa vecka veta om man lyckats stoppa cancern från att sprida sig.

– Jag kämpar med allt jag har. Det här måste bara gå.

Expressen har vid flera tillfällen skrivit om Elin Kjos – hälsoskribenten och träningscoachen, och den lungcancer som slagit sina klor i henne.

En dag i mars visade det sig att Elins kropp var sjuk; dödligt sjuk. Läkarna hittade en 20 centimeter lång tumör i hennes högra lunga. 

Elin trodde att hon klarat sig. I mitten av maj fick hon dock värsta tänkbara besked. Cancern hade spridit sig.

Läkarna förklarade att det inte fanns något botemedel mot den typ som Elin har.

Sedan dess har hon genomgått tre behandlingar med cellgifter och immunterapi.

Elin har hela tiden varit öppen med sin cancer

32-åringen har hela tiden varit öppen med sin sjukdom, och har vid många tillfällen berättat om den på Instagram. I sitt senaste inlägg skriver Elin:

”Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har blivit röntgad det här senaste halvåret. Den här gången är dock extra läskig och speciell. 

Nu kommer jag få reda på om den här första behandlingen har fungerat för att stoppa spridningen, eller om min cancer fortfarande växer aggressivt i kroppen. Än så länge vet vi inte det. I nuläget kan jag inte bli botad eller frisk, men förhoppningsvis så har den här behandlingen gett mig mer tid.”

– Det finns tre scenarier. Antingen har det funkat bra – eller någorlunda. Eller så ser läkarna att behandlingen inte har rått på min cancer, säger Elin.

Elin Kjos har fortsatt att träna trots att hon drabbats av cancer.Foto: PRIVAT

Elin har fortsatt att träna under sjukdomstiden

På onsdag i nästa vecka får hon veta om behandlingen tagit.

Elin har under hela sig sjukdomstid fortsatt att träna – så mycket som hon orkar och som kroppen tål.

– Under åtta-nio dagar var jag helt utslagen. Sedan kände jag att jag blev piggare igen. Att jag försöker behålla muskelmassa gör kanske att jag klarar av lite tuffare behandlingar. När jag tränar, även om jag inte kan göra det på samma sätt som förr, så känner jag mig mentalt starkare. Jag kämpar med allt jag har. Det här måste bara gå.

 

Det vet vi om cancer: Cancerfondens fakta och statistik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.