Elin Härkönen bryter med Paolo Roberto

Paolo Roberto pratade i två poddar om sitt sexköp och året som gått.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Nu väljer Elin Härkönen att bryta med ex-pojkvännen.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
På Instagram skriver hon om sitt beslut.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Paolo Roberto i en intervju i TV4.

Under den senaste veckan har Paolo Roberto medverkat i podcasten ”Sista måltiden” och ”Hur kan vi?” där han bland annat pratat om sitt sexköp i fjol och sin syn på feminism.

I ett inlägg på Instagram tar nu ex-flickvännen Elin Härkönen avstånd från Paolo Roberto.

”Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag.”

Efter att Paolo Roberto talat om sitt sexköp i podcasterna ”Sista måltiden” och ”Hur kan vi?” meddelar ex-flickvännen Elin Härkönen, som Roberto var tillsammans med när han greps för sexköp i fjol, att hon nu bryter kontakten med honom.

”Så länge har jag velat skriva något. Eller snarare skrika något. Så länge har jag velat göra min röst hörd... men inte vetat hur”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Förblindad av kärleken har det tagit tid för mig att förstå. Men nu, ett år senare har allt kommit ikapp mig och han gör det väldigt enkelt för mig att förstå. Jag ser nu vad det är han står för och vad han faktiskt tycker, tänker och vilka värderingar han har. Det är dags att göra min röst hörd, precis som jag ser er göra.”

Härkönen: ”Se över era värderingar”

I ”Hur kan vi?” säger Roberto bland annat att ”feminismen är det skadligaste som hänt svensk jämställdhet”.

Han talar också öppet om kvinnan han köpte sex av, och påstår bland annat att hon har opererats för hundratusentals kronor och att hon bor på Franska rivieran.

”Ja, jag har hört män normalisera sexköp och bortförklara sig med att det är en tjänst, i liknelse med att gå till frisören! Det skrämmer mig”, skriver Elin Härkönen på Instagram och fortsätter:

”Jag ropar ut till Er som säger att dessa utsatta kvinnor VILL eller har VALT att sälja sina kroppar? Jag ber er: Se över era värderingar. Se över vad du och dina vänner anser som normalt och stå upp för dem som är utsatta!”

Elin Härkönen avslutar:

”Slutligen vill jag säga att man ibland behöver klippa band för sitt eget välmående. Hur ont det än gör. Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag. Jag har alltid försökt se det bästa i människor, och ibland får jag gräva så mycket att det tillslut snarare blir önsketänkande än sanning.”

Expressen har sökt Elin Härkönen som hänvisar till inlägget på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CPGfTUjJ_vm/
Tidigare har Elin Härkönen berättat att hon och Paolo Roberto fortfarande var vänner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.