Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elin, 20, torterades

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Elin bands vid ett träd och torterades av maskerade män.
Foto: STEFAN

UPPLANDS VÄSBY. Elin Zinaly, 20, blev fastbunden vid ett träd och torterad av tre maskerade män.

Svårt chockad lyckades hon få fram sin mobiltelefon ur handväskan och knappa in larmnumret 112 - med tårna.

- Jag trodde att de skulle döda mig, säger hon.

Natten till onsdag hittade polisen Elin Zinaly vid trädet i Upplands Väsby. Hon var fastbunden med händerna ovanför huvudet. Tre maskerade våldsmän hade lämnat henne där efter att de misshandlat och knivskurit henne. Trots att hon var svårt chockad hade hon lyckats larma polisen själv. - Jag tänkte inte på något annat än att få fram mobilen som låg i väskan bredvid mig. Jag fick fram den med fötterna och lyckades knappa in 112 med tårna, berättar hon för Expressen.

Kämpade emot och skrek

 Våldsmännen överföll henne när hon var på väg från busshållplatsen.  Hennes pappa skulle hämta upp henne - men de tre männen som var maskerade med rånarluvor hann före. - De försökte tvinga in mig i bilen men jag kämpade mot och skrek, säger Elin som fortfarande är skärrad efter händelsen.

Skärsår vittnar om tortyr

 Männen tvingade in henne i ett buskage där det var mörkt. Där tryckte de ner henne mot marken och en av männen höll fast henne medan de andra slog. Sedan lämnade de henne fastbunden vid trädet. På Elins arm finns skärsår som vittnar om tortyren. - Jag trodde att jag skulle dö. Jag var så rädd, berättar hon. En av de misstänkta våldsmännen greps i går morse av polis och sitter nu anhållen. Sent i natt var de andra fortfarande på fri fot. Polis och åklagare är förtegna om brottet och de misstänkta. - Det är ett väldigt allvarligt brott, säger åklagaren Robbert Näppi.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.