Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elever vägrade släppa in SDU på sin skola

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ett 50-tal ungdomar stod i armkrok och blockerade ingången till Globala gymnasiet i Stockholm när SDU skulle besöka skolan.
Foto: Privat

När Sverigedemokratisk ungdom (SDU) skulle besöka Globala gymnasiet på Södermalm i Stockholm möttes de av ett 50-tal ungdomar i armkrok som blockerade ingångarna, rapporterar SVT:s ABC.

Anmälan inkom till Stockholmspolisen vid kl 11 i morse.

– Vi fick in en anmälan om brott mot ordningslagen och två poliser begav sig till platsen. De hade ställt sig för entrén för att förhindra att man kommer in, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral till ABC.

"Demokratisk skandal! SDU blockerades på Globala gymnasiet och kom aldrig in i skolan. Polisen stod handfallen. Ett hot mot demokratin", skrev SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand på Twitter.

Enligt flera inlägg på Twitter ska ungdomarna ha skanderat "Inga rasister på våra gator", men inget tumult eller bråk ska ha uppstått.

Rektorn på skolan, Pernilla Ericols, säger till Dagens Nyheter att flera partier var inbjudna till skolan, men att en liten grupp motsatte sig SDU:s närvaro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.