Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elevens lapp på provet fick läraren Kristin att skratta högt

Kristin Johansson.
Foto: Privat
Jaquelines lapp.
Foto: Privat
Jaqueline Olsen.
Foto: Privat

När läraren Kristin Johansson från Nyköping satt och rättade historieprov hittade hon ett som minst sagt stod ut ur mängden.

13-åriga Jaqueline Olsen hade nämligen lämnat en post it-lapp på sin inlämning, som gjorde Kristin full i skratt.

– Det var så sjukt roligt skrivet att jag började skratta.

Kristin Johansson, 39, har varit lärare i fyra år, och arbetar nu på Stenkullaskolan i Nyköping. När hon rättade historieprov på ämnet Vasatiden under måndagen såg hon något hon aldrig sett förut i sitt yrke.

– Jag bläddrade igenom de inlämnade proven och så kom jag fram till ett som det satt en post it-lapp på. När jag läste lappen blev jag full i skratt, det var så sjukt roligt skrivet att jag började skratta.

”Inte klar. Gör klart på fredag. Måste till gymmet”, står det kort och gott på lappen. 

Lappen fick läraren att skratta rakt ut.
Foto: Privat

Ville skynda till gymmet innan det blev för sent 

Det var trettonåriga Jaqueline Olsen som hade lämnat in provet med lappen på.

– Alla var lite smånervösa inför provet, jag var lite orolig för att det inte skulle bli bra, säger Jaqueline.

– Jag fick stanna kvar lite senare och göra provet, men under tiden kom jag på att jag skulle till gymmet, fortsätter hon. 

Jaqueline, 13.
Foto: Privat

Jaqueline kände sig stressad eftersom hennes gym bara tillåter personer i hennes ålder att träna före klockan 16 på vardagar. Så då förklarade hon helt enkelt läget på post it-lappen. 

Provet gick bra ändå 

Jaquelines mamma Kimberley berättar att även hon blev full i skratt av den kreativa lappen.

– Det var ju ändå ett prov, så jag tänkte "hur är det egentligen med prioriteringarna", men jag tyckte ändå det var roligt när Kristin berättade. Jaqueline har tränat basket tidigare, men sedan hon slutade har hon börjat gå till gymmet ibland i stället. Och visst, det är ju bra, men man kanske inte ska strunta i skolan för det, säger Kimberley och skrattar.

Men Jaqueline hade ingenting att oroa sig för berättar hennes lärare Kristin.

– Det var mycket reflektioner på provet, och hon kände nog att hon ville ha mer tid att utveckla dem. Det var väl det hon trodde hon skulle kunna få senare i veckan, men hon var redan långt över godkänd när jag rättade hennes prov, säger Kristin Johansson.

https://www.instagram.com/p/BZ2ygiHHKu4/?hl=en&taken-by=expressen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.