Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elev misstänks för olaga hot

En elev på en gymnasieskola i Stockholmsområdet har frihetsberövats, misstänkt för olaga hot.

– Det finns två anmälningar: en om olaga hot och en om olaga hot mot grupp, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Enligt uppgifter till Expressen, som polisen inte vill kommentera, ska det vara en elev på Enskede gårds gymnasium, som hotat med att ställa till med ett ”blodbad på skolan”.

Eleven, som är i övre tonåren, är inte gripen men har hämtats in på förhör.

– Polisen håller förhör med skoleleven under dagen, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen.

Han fortsätter:

– Det finns två anmälningar: en om olaga hot och en om olaga hot mot grupp.

Uppgift: Hotade med blodbad

Enligt uppgift till Expressen går eleven på Enskede gårds gymnasium i södra Stockholm. Eleven ska ha hotat med att ställa till med ett ”blodbad på skolan”, enligt Expressens uppgifter.

Den misstänkta eleven ska hotas av utvisning ur landet enligt samma uppgifter.

Polisen vill inte kommentera någon av dessa uppgifter.

Rektorn: Vi har haft poliser på plats

Anna Gustavsson Avci är rektor på Enskede gårds gymnasium. Vid 17-tiden på torsdagen har hon just avslutat ett möte med personalen där hon har informerat om vad som har hänt.

– Det är polisen som har valt att hämta eleven här. Jag har inte så mycket mer uppgifter än det som de har gått ut med. Jag avvaktar ytterligare information från dem, säger hon.

Hon har inte märkt någon oro bland elever och personal.

– Nej, det gick lugnt till när de hämtade honom, och vi har haft poliser på plats här i dag.

Knivmord skedde på skolan

För drygt ett år sedan, på luciadagen 2017, knivhöggs 17-årige Mahmoud Alizade till döds på Enskede gårds gymnasium. En jämnårig pojke greps på plats. Han dömdes senare för mord till rättspsykiatrisk vård.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.