Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elev misstänks för olaga hot – har släppts av polis

Foto: Google Maps

Eleven som misstänks för olaga hot mot grupp är inte längre frihetsberövad. 

Han hämtades från skolan i Enskede under torsdagen och rektorn har på fredagen beslutat att stänga av eleven från skolan. 

Enligt uppgifter till Expressen ska eleven ha hotat att ställa till med ett ”blodbad på skolan”. Polisen vill inte kommentera uppgifterna. 

Eleven blev hämtad av polis från skolan i Enskede i södra Stockholm under torsdagen. 

Polisen höll under samma dag förhör med eleven, som är i övre tonåren, och pojken frihetsberövades. 

Under fredagen har den misstänkta pojken släppts på fri fot. 

– Den misstänkte är inte längre frihetsberövad. Det är åklagaren som har fattat beslut om det, säger Åsa Wallentin, Stockholmspolisens presstalesperson. 

Misstänks för olaga hot mot grupp 

Enligt uppgift till Expressen ska eleven ha hotat att ställa till med ett ”blodbad” på skolan. Enligt samma uppgifter ska den misstänkta eleven vara utvisningshotad. Polisen vill inte kommentera uppgifterna. 

– Rubriceringen är olaga hot mot grupp. Däremot kan jag inte gå in på hur hotet har uttalats eller vad det innehåller, för det är en del av vår utredning, säger Åsa Wallentin. 

Stängs av från skolan 

Anna Gustavsson Avci är rektor på Enskede gårds gymnasium och har beslutat att stänga av den misstänkte eleven från skolan. 

– Jag har rätt att stänga av eleven i fem dagar till att börja med. Sedan får vi se hur vi hanterar det, säger hon.

Rektorn har informerat personal på skolan om händelsen och beslutet, och på fredagen har väktare befunnit sig på skolan för att skapa ökad trygghet. 

– Men jag vill vara tydig med att det handlar om verbala hot. Det har gått lugnt till, det har inte varit extra stökigt. Men vi måste agera, säger Anna Gustavsson Avci. 

Tidigare knivmord på skolan

För drygt ett år sedan, den 13 december 2017, knivhöggs 17-årige Mahmoud Alizade till döds på Enskede gårds gymnasium. 

En jämnårig pojke greps på plats. Han dömdes senare för mord till rättspsykiatrisk vård.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.