Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eldorado återkallar chokladkex – risk för salmonella

Axfood återkallar Eldorado Wafers Choklad 415 gram, sedan det visat sig att en batch av produkten innehåller salmonella.
Foto: Axfood

Eldorado återkallar Eldorados chokladwafers – en batch av produkten innehåller salmonella.

– Vi ser ytterst allvarligt på det här, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver Axfood att de ”beklagar det inträffade”. De uppmanar alla kunder som köpt den aktuella varan att lämna tillbaka den till butiken där den är köpt, för ”ersättning och för korrekt hantering av varan”.

– Vi ser ytterst allvarligt på det här, utreder nu med leverantören hur det kunnat ske och hur vi kan säkra att något liknande inte sker igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård i pressmeddelandet.

Återkallelsen gäller Eldorado wafers choklad, förpackningen på 415 gram med bäst före-datum den 15 september 2021. Det så kallade batchnumret är 350.3 E400:56.

Produkten har sålts i flera av Axfoods butiker. I koncernen ingår bland annat Willys, Hemköp, Tempo, Mat.se, Urban Deli, Handlar'n och Eurocash.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.