Här är bröllopsbilden som gjort April och Michael kända över världen. Foto: Josh Newton
Här är bröllopsbilden som gjort April och Michael kända över världen. Foto: Josh Newton

Eldigaste bröllopsfotot
genom tiderna är taget

Publicerad

Okej, kampen är avgjord. För alltid.

Det här är världens häftigaste bröllopsfoto. Någonsin.

– Jag har aldrig sett något liknande, skriver fotografen Josh Newton på sin Facebooksida.

Det var inte bara hjärtan som sattes i brand när Michael Wolber och April Hartley gifte sig i Bend i Oregon på den amerikanska västkusten häromdagen.

Då bröt skogsbranden ut.

– Vid 11-tiden på förmiddagen utvecklades en liten brand till en fullskalig skogsbrand, en knapp mil från där vigseln skulle hållas, skriver Josh Newton på , på sin Facebooksida.

Tvingades evakuera

Bröllopet skulle börja klockan fyra på eftermiddagen. Precis när alla var klara kom en brandbil med sirenerna påslagna och berättade för bruden att de var tvungna att evakuera.

Hennes pappa gick till gästerna och berättade med tårar i ögonen att de skulle behöva flytta bröllopet.

– Otroligt nog sa brandmannen då att vi kunde ha vigseln och sedan evakuera, skriver Josh Newton.

Flyttade till en park

Efter vigseln flyttade hela bröllopsfesten till en park i Bend.

– Det visade vad det var på bröllopet som var viktigt, paret och människorna. Bytet av plats spelade ingen roll, det blev en så vacker dag ändå. Jag planerar just nu mitt eget bröllop och det var en påminnelse om att värdera de viktigaste sakerna i livet, skriver fotografen.

Spektakulära bilder

Medan gästerna och personalen gjorde i ordning festen i parken smet fotografen och brudparet i väg och tog de spektakulära bilderna med branden som fond.

– Det är de mest otroliga bilder jag någonsin tagit, skriver Josh Newton på sin Facebooksida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag