Jon Åsberg, tidigare chefredaktör för Affärsvärlden och Finanstidningen, är en av program­ledarna för ”Ekonomistudion”. Foto: ALEX LJUNGDAHLJon Åsberg, tidigare chefredaktör för Affärsvärlden och Finanstidningen, är en av program­ledarna för ”Ekonomistudion”. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Jon Åsberg, tidigare chefredaktör för Affärsvärlden och Finanstidningen, är en av program­ledarna för ”Ekonomistudion”.  Foto: ALEX LJUNGDAHL
Kollegan Emelie Lundgren är också reporter på Di TV. Foto: Olle SporrongKollegan Emelie Lundgren är också reporter på Di TV. Foto: Olle Sporrong
Kollegan Emelie Lundgren är också reporter på Di TV. Foto: Olle Sporrong
”Börsmorgons” programledare Anna Ekelund i studion tilllsammans med Oskar Ekman, mäklarchef hos Erik Penser, och Anders Hägerstrand, reporter på Dagens industri.”Börsmorgons” programledare Anna Ekelund i studion tilllsammans med Oskar Ekman, mäklarchef hos Erik Penser, och Anders Hägerstrand, reporter på Dagens industri.
”Börsmorgons” programledare Anna Ekelund i studion tilllsammans med Oskar Ekman, mäklarchef hos Erik Penser, och Anders Hägerstrand, reporter på Dagens industri.

Ekonomistudion ger dig koll på pengar och politik

Publicerad

I dag är det premiär för ”Ekonomistudion” – ett nytt program om pengar och politik i Di TV.

– Det handlar om skärningspunkten mellan pengar och politik, om förslagen som påverkar näringslivet och om de makroekonomiska faktorer som styr exempelvis räntor och valutor, säger Jon Åsberg, programledare i Di TV.

I går var det nypremiär för ”Börsmorgon”, som nu sänds kl 08.45 från ny studio, och det med tunga gäster som Lennart Evrell, vd för Boliden, Sven-Olof Johansson, vd för Fast Partner, och Torbjörn Kronander, vd på Sectra.

Nu fortsätter Di TV att presentera fler format som förberetts inför den successiva höstlanseringen av Sveriges nya ekonomi-tv-kanal.

– Vi vill erbjuda våra tittare den bästa ekonomijournalistiken och därför samarbetar Expressen TV med Di TV, som produceras i samarbete med Dagens industri som ju har landets största ekonomiredaktion, säger chefredaktör Thomas Mattsson.

Bolidens vd Lennart Evrell var en av tisdagsmorgonens tunga gäster i ”Börsmorgons” studio.

”Ekonomistudion” sänds varje vardag 14.45 och handlar i dag bland annat om Prosperas inflationssiffror och Moderaternas opinionskris. Programmet ger också den senaste statistiken från USA.

Jon Åsberg, tidigare chefredaktör för Affärsvärlden och Finanstidningen, är en av program­ledarna. Kollegan Emelie Lundgren, som också är reporter på Di TV, säger:

– Vi kommer vara dagsfärska med ny statistik och med kommentarer kring både fakta och utspel. I "Ekonomistudion" kompletterar vi börsbevakningen i exempelvis "Börsmorgon" och våra nyhetssändningar.

Lotta Edling, chef­redaktör på Dagens industri.Foto: Olle Sporrong

”Absolut toppklass” 

Di TV blir en svensk motsvarighet till ekonomi-tv-kanaler som amerikanska Bloomberg och CNBC, men med fokus på den svenska börsen och andra affärer. Innehållet kan ses på Dil.se och Expressen.se, samt i de samsändningar som görs med Expressen TV.

I måndags samsände Di TV och Expressen TV den spännande valvakan från Norge, när Høyre och statsminister Erna Solberg behöll makten, mellan 18.00–01.21 och i går kväll visades Apple-vakan.

Med utsända medarbetare inte bara vid Apple-butiken i Täby utan även i London, New York och Silicon Valley presenterades alla nyheter om Iphone 8.

Reportern Tomas Kvarnkullen sände live från Oslo och berättade mer om det norska valets konsekvenser.

Och i dag blir det alltså ”Ekonomistudion”.

Lotta Edling, chef­redaktör på Dagens industri:

– Di:s politiska bevakning är i absolut toppklass och agendasättande i ekonomiska frågor. Självklart ska det återspeglas även i Di TV, inte minst en sådan här höst då de politiska partierna kraftsamlar inför valåret.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag