Denna kreaktion är gjort helt i ekologiskt material och skapad av Stockholmsdesignern Johanna Hofring.
Denna kreaktion är gjort helt i ekologiskt material och skapad av Stockholmsdesignern Johanna Hofring.

Ekologi har blivit högsta mode

Publicerad
Uppdaterad
STOCKHOLM. Det har blivit på modet att tänka på miljön. "Fair Made - en utställning om ekologisk haute couture" på Svensk form på Skeppsholmen.
Tio designers bidrar med totalt 20 handgjorda kreationer gjorda helt i ekologiska material.

"Globalt ansvarstagande"

- Utställningen visar att ett djupare och globalt ansvarstagande definitivt går att kombinera med den konstskicklighet och sömnadskonst som förknippas med haute couture, säger utställningskommissarien Aia Jüdes. Bland de designer som medverkar märks bland annat Benita Ben Djama, Lovia Burfitt och Johanna Hofring, som driver "Ekovaruhuset" i Stockholm och som själv kallar sig för "eko-nördarnas självutnämnda gudmoder".

Giftfria material

Med ekologiska plagg menas plagg sydda av material som har odlats och tillverkats utan gifter och kemiska tillsatser. Utställningen på Svensk form öppnar i dag och pågår till och med den 25 mars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag