VAR PÅ MORDPLATSEN. Polisen undersöker nu om Anders Eklund besökte Avesta 13 augusti 2006 natten då Pernilla Theorin blev mördad och uppbränd. Pernilla Theorin, 30, mördades i augusti 2006. Foto: Privat
VAR PÅ MORDPLATSEN. Polisen undersöker nu om Anders Eklund besökte Avesta 13 augusti 2006 – natten då Pernilla Theorin blev mördad och uppbränd. Pernilla Theorin, 30, mördades i augusti 2006. Foto: Privat

Eklund var ofta i Avesta

Publicerad
Uppdaterad
Pernilla Theorin, 30, hittades mördad och uppbränd i sin bostad i Avesta.
Anders Eklund, 42, har vistats i Avesta under flera års tid. I sitt arbete.
- Ja, de uppgifterna har vi fått fram, säger polisinspektör Rolf Rickmo.
Anders Eklund har erkänt att han dödat tioåriga Engla Juncosa Höglund från Stjärnsund och dumpat kroppen på en avlägsen skogsväg. Enligt uppgift ska han ha försökt bränna kroppen.
Han har också erkänt mordet på Pernilla Hellgren, 31, som hittades naken och strypt i en gångtunnel i Falun.
Nu försöker utredarna binda Anders Eklund till mordet på den 30-åriga Pernilla Theorin från Avesta sommaren 2006.

Besökt Avesta regelbundet

Enligt polisen har lastbilschauffören från Torsåker regelbundet besökt och passerat Avesta i södra Dalarna. Polisinspektör Rolf Rickmo bekräftar uppgifterna:
- Vi vet att han funnits i Avesta i flera år i sitt arbete. Det är känt. Det är personer som känner honom, som berättat detta för polisen.
Vad vet du mer om besöken i Avesta?
- Det rör sig om besök under flera års tid med lastbilen, då han passerat och vistats i Avesta olika tider på dygnet, säger Rolf Rickmo. Däremot vet vi inte om han även varit här i stan på sin fritid.
Hur intressanta är besöken?
- Självklart är det intressant. Självklart.

Brännskada på fingrarna

Expressen kunde i går berätta om ett vittne som träffade den misstänkte 42-åringen två dagar efter mordet i Avesta - med en brännskada på ena handen och fingrarna i bandage. Han påstås också ha sagt:
- Jag har bränt mig på ett spännband.
Polisen bedömer uppgifterna som mycket intressanta.
- Vi ska se om det finns någon dokumentation kring de här brännskadorna som han påstås ha haft, säger Rolf Rickmo.
De DNA-spår som säkrades i Pernilla Theorin bostad analyseras nu på SKL.
- Det kommer säkert ta en vecka eller två att få svar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag