Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ekis Ekman: "Hillary Clinton är blodtörstig"

Hillary Clinton målas upp som en riktig hök när det kommer till krig och utrikespolitik i debatten i Valstudion i Expressen TV.
Foto: Mediapunch/Rex/Shutterstock / MEDIAPUNCH/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Stig-Björn Ljunggren, Kajsa Ekis Ekman, Roland Poirier Martinsson och Christian Carlsson deltar i debatten i Valstudion.
Foto: Expressen TV

Hillary Clinton är en hök när det kommer till krigspolitik.

Det anser panelen i Expressens valstudio.

– Hillary Clinton är blodtörstig och värre än många man har sett tidigare, säger vänsterdebattören Kajsa Ekis Ekman.

Hur ställer sig Hillary Clinton och Donald Trump till krig, konflikt och utrikespolitik? Den frågan debatterades i Expressens valstudio på söndagskvällen.

Och Hillary Clinton målas upp som en riktig hök när det kommer till krig och utrikespolitik.

– Donald Trump är inte särskilt intresserad av utrikespolitik men Hillary Clinton är blodtörstig, säger Kajsa Ekis Ekman, författare, journalist och vänsterdebattör.


LÄS MER: Sakfrågorna som avgör presidentvalet


"Clinton är blodtörstig"

Hon anser att Clinton i vissa avseenden är värre än Bush.

– Hon är värre än många man har sett tidigare och många nykonservativa väljare har slutit upp bakom henne för att de anser att hon representerar deras politik.

Kajsa Ekis Ekman fortsätter:

– Trump vore en katastrof inrikespolitiskt men skönt för resten av världen att slippa bli invaderad hela tiden. Clinton vill föra en aggressiv, imperialistisk politik.


LÄS MER: Förtidsröster ger Clinton försprång


Mycket skiljer i utrikespolitiken

Roland Poirier Martinsson, konservativ filosof och författare, håller med om att Hillary Clinton är relativt aggressiv när det kommer till utrikespolitik – men tonar ner bilden av henne som blodtörstig.

– Hon är mer hökaktig än Obama men hon har ändå arbetat med honom som utrikesminister i sex år.

Det är inte mycket som förenar de båda presidentkandidaterna när det kommer till utrikespolitik. Hillary Clinton har kallat Putin "mobbare" och relationen till Ryssland för "komplicerad" – och vill gärna att Nato stärker samarbetet mot rysk aggression, medan Trump är mer Rysslandsvänlig. Han vill i stället att Nato fokuserar på att bekämpa terrorsekten IS.

Enligt Roland Poirier Martinsson kan inte Donald Trump jämföras med någon annan politiker. Han kallar Republikanernas presidentkandidat för "seriefigur".

– Han är en seriefigur. Homer Simpsons chef, säger han i Expressen TV.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.