Ekeroths svar mot hånet: ”Stackare”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ekeroth säger att kritikerna ”i likhet med vänstern i stort” spelar ”akut dumma för att försöka göra en poäng som bara de själva går på”.
Foto: VILHELM STOKSTAD/ TT NYHETSBYRÅN
Kent Ekeroth har hyllat Ungerns politik och premiärminister Viktor Orbán.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

SD-ledamoten Kent Ekeroth säger till Svenska Dagbladet att han flyttar till Ungern – bland annat för att de inte har någon invandring.

Kritikerna har nu roligt åt hans kommentar och påpekar att Ekeroth själv blir en invandrare.

– De stackare som raljerar över det bevisar bara sin egen ignorans, svarar han.

Kent Ekeroth har hyllat Ungerns politik och premiärminister Viktor Orbán. Men landet har fått stark internationell kritik för inskränkningar i demokratiska fri- och rättigheter och för att inte vilja ta emot asylsökande. 

Till Svenska Dagbladet menar Ekeroth dock att Ungern tar ansvar för Europa genom att bygga ett stängsel som håller invandrare borta och hyllar landets ekonomi och skattesänkningar:

– Till att börja med så har de ingen invandring. Det är det viktigaste. Och de värderar högt sin egen kultur och grunden den europeiska civilisationen vilar på.

Ekeroths svar till kritikerna

I sociala medier har kritiker raljerat över den kommentaren och påpekar att Ekeroth själv blir en invandrare. Kent Ekeroth avfärdar kritiken och säger till Expressen vad han menar:

– Det är europeisk-västerländsk högutbildad invandring. Orbán har själv sagt att de välkomnar den typen av bra invandring mellan europeiska länder med liknande kultur.

Ekeroth säger att kritikerna ”i likhet med vänstern i stort” spelar ”akut dumma för att försöka göra en poäng som bara de själva går på”. 

– De stackare som raljerar över det bevisar bara sin egen ignorans eftersom de samtidigt visar att de inte alls förstår vad det handlar om, vad jag säger eller vad Ungern själv säger och efterfrågar.

Kent Ekeroth registrerade bolag i Ungern

Förra året registrerade han bolaget ALTM Consulting i ett bostadshus i centrala Budapest. Kent Ekeroth petades nyligen från SD:s riksdagslista till höstens val och sa då:

– Jag kommer nog flytta från landet på grund av säkerhetssituationen. Även efter att riksdagen kvarstår hotbilden mot mig men jag har inte samma säkerhet här då. Jag har en del kontakter i Ungern. Det är ett bra land som är på uppgång, bra ekonomi, bra politik och en jättevacker stad, Budapest. Det är rätt naturligt att omlokalisera dit, åtminstone ett tag tills hotbilden här i Sverige har minskat något.

– Det är ett väldigt bra företagsklimat i Ungern, sa han också apropå landets låga bolagsskatt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.